*Nettavisen* Sport.

- OL er hovedmålet

Foto: NTB scanpix / Terje Bendiksby

Martin Johnsrud Sundby har full kontroll før OL.

02.07.14 10:10

Tour de Ski-vinner og verdenscupleder Martin Johnsrud Sundby styrer mot det som kan bli et stort OL i Sotsji.

Fortsetter han slik er han blant favorittene på flere distanser i Russland i neste måned.

Røa-løperen har knapt vist svakhetstegn denne sesongen, og han gjorde det overhodet ikke i Tour de Ski i løpet av sju etapper.

Søndag kom han i mål i ensom majestet til Norges første herreseier i Touren i løpet av åtte år.

– OL er hovedmålet. Det er det eneste jeg har trent for, og det skal bli interessant å se hvordan kroppen reagerer etter ti harde dager her, men jeg har lagt en god plan og er ganske trygg på den. Jeg har til og med kalkulert med en sykdomsperiode, sa 29-åringen.

Sundby mener at han har så mye god trening i kroppen at han i verste fall tåler noen dager med sykdom og uten trening i de kommende ukene.

Halverer
Mens han trente hele 90 timer i desember, er planen å halvere mengden fram mot OL i Sotsji. Akkurat nå er det ikke lett å finne svakhetstegn hos Sundby.

Han har hatt noen tøffe dager i det siste. Det er blitt mye prat med hans faste idrettspsykolog.

– Jeg er den eneste som har gått hver kilometer i årets Tour, og det kjennes på kroppen og ikke minst mentalt. Jeg har vært nervøs de siste tre-fire dagene. Det er blitt lite søvn, sa Sundby.

Klikk på bildet for å forstørre.

Stort
Den ferske Tour-vinneren likte ikke konseptet i starten, men i år var det annerledes. Han er blitt en komplett skiløper og møtte forberedt.

Nå behersker han også sprint, og han er blitt en mye bedre avslutter. Det ga ham fort et lite forsprang. Sundby markerte seg fra dag én i Oberhof.

– For meg er dette stort. Den som kommer ført opp bakken er en komplett skiløper. I dag ble jeg grisesliten, men jeg har kjent på mye god form underveis og har gjort mange gode erfaringer som blir gode å ha med seg inn mot OL. Det gjelder ikke minst finisher.

– Hvordan var det å vinne?

– Det er en drøm. Det var fantastisk å komme først opp. Det har vært en lang vei, og det har vært mye hardt arbeid over mange år. Jeg hadde ikke den beste dagen i dag, og jeg måtte passe på ikke å bli for sliten. Det var tøft å gå først, men jeg hadde det under kontroll, sa vinneren av Tour de Ski 2013/2014.

Nå går turen hjem til samboeren og sønnen Markus. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag