*Nettavisen* Sport.

- OL kunne vært realistisk

Foto: Kristoffer Øverli Andersen (Scanpix)

Men Petter Northug hadde ikke fryktet Thomas Alsgaard.

10.07.09 15:13

Med sine tre gull under VM i Liberec i februar er Petter Northug (23) i ferd med å overta tronen som i realiteten har stått tom i norsk langrenn siden Thomas Alsgaard (37) la opp i 2003 (Frode Estil og Odd-Bjørn Hjelmeset får ha oss unnskyldt ...).

Denne sommeren har den gamle og den nye kongen for første gang trent sammen. Landslagstrener Morten Aa Djupvik har nemlig invitert Alsgaard til å delta på landslagssamlingene når det passer.

Det resulterte i at mannen med gull fra samtlige internasjonale mesterskap fra 1994 til 2003 først deltok to dager under en samling i Oslo i juni.

I forrige uke var han med på fire dager av samlingen på Sjusjøen.

- Mangler toppfarten
Og Petter Northug legger ikke skjul på at det er både nyttig og interessant å ha et av de store forbildene med på treningsøktene.

- Jeg synes det er mest interessant å snakke med ham, å spørre om hvordan han trente for å nå toppen. Alle har sin egen historie, og Thomas har gjort litt utenom det vanlige. Han har gått sine egne veier, sier Northug til Nettavisen.

- Hvordan henger han med sportslig på samlingene?

- Han er i bra form og virker sterk. Det blir spennende å se hva han får til i de løpene han satser på til vinteren.

- Har han samme kapasitet som dere på landslaget?

- Vi hadde et testløp sist fredag, og der hang han veldig bra med. Og han henger også veldig bra med på intervalløkter, spesielt i staking, i hvert fall når vi kjører på 90 prosent. Heldigvis må han slippe når vi setter inn det siste. Han har ikke den samme toppfarten, sier Northug.

- Ikke blitt overrasket
Thomas Alsgaards satsing er rettet inn mot lange løp, først og fremst Vasaloppet. OL i Vancouver er definitivt ikke med i sesongplanene.

Petter Northug tror imidlertid Alsgaard langt fra ville ha dummet seg ut hvis han hadde bestemt seg for å satse mot Vancouver.

- Det kunne ha vært realistisk, faktisk, ut fra den formen han er i nå. Jeg hadde ikke blitt overrasket om han hadde gjort det, heller. Hvis han satser knallhardt framover, kan han komme opp på et veldig høyt nivå.

- Men jeg tror ikke han kunne blitt så god som han en gang var. Jeg hadde ikke fryktet for sisteetappen i stafetten, humrer Northug – som heller ikke trenger frykte for at så mange andre skal ta fra ham den.

Djupvik: - Imponert
Morten Aa Djupvik er langt på vei enig i Northugs analyse.

- Han hadde hatt en jobb å gjøre, men han er i bra form og har jo mange kvaliteter, sier Djupvik til Nettavisen.

Men å overtale Alsgaard til noen OL-satsing har aldri vært tema for hans del. Det kommer det ikke til å bli, heller.

- Jeg er imponert over Thomas, som plutselig har begynt å satse igjen. Derfor spurte jeg om han kunne tenke seg å være med på noen økter, helt uforpliktende. Det er en vinn-vinn-situasjon. Han får god matching treningsmessig, og samtidig får vi nyte godt av hans erfaring.

- Som vi har sagt mange ganger, har vi et ungt og ganske uerfarent lag. Det er ingen tvil om at det er inspirerende og lærerikt å ha med Thomas, sier Djupvik.

Alsgaard: - Mosjonist
Det er allerede avtalt at Alsgaard skal delta på flere økter med landslaget utover høsten.

Nettavisen har ikke lyktes i å få kontakt med Thomas Alsgaard, men i forrige uke sa han følgende om sin satsing til Langrenn.com:

- Du kan regne meg som en mosjonist, men jeg kommer til å gå en del langløp til vinteren. Vasaloppet er det største og morsomste av dem.

Alsgaard tok en imponerende femteplass i Vasaloppet i 2008.

Sjekk siste vintersportsnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.