RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- OL kunne vært realistisk

Foto: Kristoffer Øverli Andersen (Scanpix)
Sist oppdatert:
Men Petter Northug hadde ikke fryktet Thomas Alsgaard.

Med sine tre gull under VM i Liberec i februar er Petter Northug (23) i ferd med å overta tronen som i realiteten har stått tom i norsk langrenn siden Thomas Alsgaard (37) la opp i 2003 (Frode Estil og Odd-Bjørn Hjelmeset får ha oss unnskyldt ...).

Denne sommeren har den gamle og den nye kongen for første gang trent sammen. Landslagstrener Morten Aa Djupvik har nemlig invitert Alsgaard til å delta på landslagssamlingene når det passer.

Det resulterte i at mannen med gull fra samtlige internasjonale mesterskap fra 1994 til 2003 først deltok to dager under en samling i Oslo i juni.

I forrige uke var han med på fire dager av samlingen på Sjusjøen.

- Mangler toppfarten
Og Petter Northug legger ikke skjul på at det er både nyttig og interessant å ha et av de store forbildene med på treningsøktene.

- Jeg synes det er mest interessant å snakke med ham, å spørre om hvordan han trente for å nå toppen. Alle har sin egen historie, og Thomas har gjort litt utenom det vanlige. Han har gått sine egne veier, sier Northug til Nettavisen.

- Hvordan henger han med sportslig på samlingene?

- Han er i bra form og virker sterk. Det blir spennende å se hva han får til i de løpene han satser på til vinteren.

- Har han samme kapasitet som dere på landslaget?

- Vi hadde et testløp sist fredag, og der hang han veldig bra med. Og han henger også veldig bra med på intervalløkter, spesielt i staking, i hvert fall når vi kjører på 90 prosent. Heldigvis må han slippe når vi setter inn det siste. Han har ikke den samme toppfarten, sier Northug.

- Ikke blitt overrasket
Thomas Alsgaards satsing er rettet inn mot lange løp, først og fremst Vasaloppet. OL i Vancouver er definitivt ikke med i sesongplanene.

Petter Northug tror imidlertid Alsgaard langt fra ville ha dummet seg ut hvis han hadde bestemt seg for å satse mot Vancouver.

- Det kunne ha vært realistisk, faktisk, ut fra den formen han er i nå. Jeg hadde ikke blitt overrasket om han hadde gjort det, heller. Hvis han satser knallhardt framover, kan han komme opp på et veldig høyt nivå.

- Men jeg tror ikke han kunne blitt så god som han en gang var. Jeg hadde ikke fryktet for sisteetappen i stafetten, humrer Northug – som heller ikke trenger frykte for at så mange andre skal ta fra ham den.

Djupvik: - Imponert
Morten Aa Djupvik er langt på vei enig i Northugs analyse.

- Han hadde hatt en jobb å gjøre, men han er i bra form og har jo mange kvaliteter, sier Djupvik til Nettavisen.

Men å overtale Alsgaard til noen OL-satsing har aldri vært tema for hans del. Det kommer det ikke til å bli, heller.

- Jeg er imponert over Thomas, som plutselig har begynt å satse igjen. Derfor spurte jeg om han kunne tenke seg å være med på noen økter, helt uforpliktende. Det er en vinn-vinn-situasjon. Han får god matching treningsmessig, og samtidig får vi nyte godt av hans erfaring.

- Som vi har sagt mange ganger, har vi et ungt og ganske uerfarent lag. Det er ingen tvil om at det er inspirerende og lærerikt å ha med Thomas, sier Djupvik.

Alsgaard: - Mosjonist
Det er allerede avtalt at Alsgaard skal delta på flere økter med landslaget utover høsten.

Nettavisen har ikke lyktes i å få kontakt med Thomas Alsgaard, men i forrige uke sa han følgende om sin satsing til Langrenn.com:

- Du kan regne meg som en mosjonist, men jeg kommer til å gå en del langløp til vinteren. Vasaloppet er det største og morsomste av dem.

Alsgaard tok en imponerende femteplass i Vasaloppet i 2008.

Sjekk siste vintersportsnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere