*Nettavisen* Sport.

- OL vil løfte hele Norge

Foto: Berit Roald/NTB Scanpix

Børre Rognlien ønsker et nytt vinter-OL i Norge velkommen.

21.12.12 13:19

– Jeg synes det er lurt for idretten, for Norge som nasjon og for Oslo-regionen å gå inn for OL i 2022. Det kommer til å bli en nasjonal begivenhet. Men det er også verdt å merke seg at OL ikke var noe tema da jeg ble valgt til president. Omstendighetene og det faktum at Sør-Korea ble tildelt arrangementet i 2018, gjorde at det ble aktuelt å se på en eventuell norsk søknad i 2022, sier idrettspresidenten til NTB.

Det er foreslått en folkeavstemning i Oslo om OL-saken, men Rognlien er ikke bekymret for det.

– Nei, når konseptet er kjent er jeg ikke bekymret for en slik avstemning, men det som er noe bekymringsfullt er at en folkeavstemning er en utfordring i forhold til tidsløpet. Det kan virke litt uryddig i så måte, mener Rognlien.

Løfter nasjonen
– Vi har erfaring fra to OL tidligere, i Oslo i 1952 og på Lillehammer i 1994. Begge gangene viste det seg at OL-arrangementet var med på å løfte hele nasjonen. Dessuten er det verd å merke seg at 90 prosent av norsk idrett ser verdien av å arrangere et nytt OL, selv om det store flertall i idrettsbevegelsen tilhører sommeridrettene, sier Rognlien.

– Hvorfor er et OL så viktig?

– Først og fremst fordi det setter Norge på idrettskartet, men det vil også virke positivt inn på alt fra toppidrett og barneidrett til den generelle interessen for idrett, mener idrettspresidenten.

Han sier også at infrastrukturen kan få et stort løft med riktig planlegging.

– Vi vil få nye idrettsanlegg for barn og ungdom, T-banenettet i Oslo vil bli oppgradert i tillegg til at telekommunikasjoner og IT vil bli utbygget videre, hevder han.

– Et OL vil også slå positivt ut i mediedekningen og næringslivet.

Begeistring
– Et OL vil skape enorm begeistring og et stort løft i mange år bør før og etter arrangementet. Dessuten mener jeg at enhver generasjon nordmenn bør få anledning til å oppleve et vinter-OL, sier idrettspresidenten.

Han legger til at dersom oljenasjonen Norge ikke skulle har råd til å påta seg et slikt arrangement, da er det ingen som har det.

– Jeg vil peke på at det var en viss skepsis før Lillehammer-OL, men etterpå har alle vært positive. Nøkkelen ligger, etter min mening, i å se forskjellen på investeringer og driftsutgifter.

– Det er helt klart at arrangementet koster penger, men det er også en betydelig inntektsside knyttet til et OL, forteller Rognlien.

Han sier at det kan dreie seg om store penger, men de går vesentlig til investeringer, og her mener idrettspresidenten det er snakk om investeringer Norge trenger.

– Jeg mener det vil være en mye bedre investering for Norge som nasjon å satse på et OL enn å kjøpe enda en gate i London eller enda flere aksjer i Asia, sier idrettspresident Børre Rognlien. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.