*Nettavisen* Sport.

- Ola By og Perry var for ferske

Rosenborg-legenden Erik Hoftun mener klubben trengte nytt trenerblod, og at Per-Mathias Høgmo er sjef nok.

24.08.05 15:37

- Høgmo kommer inn på et bra tidspunkt når klubben ligger nede, og har alt å vinne. Rosenborg trengte noe helt nytt nå, sier den mangeårige RBK-kapteinen til TV 2 Nettavisen.

Glimt-midtstopperen fikk frysninger da han så trønderne slå Steaua Bucuresti på Lerkendal i går. Selv har Hoftun vært å finne i backrekka i hvert eneste Champions League-år siden 1995.

Gleder seg til TV-kveldene
- Det er jo litt spesielt å ikke spille. Men det var samtidig morsomt å se på den fantastiske innsatsen og bra spill. Dette var som å være tilbake i gamle dager, ler Erik Hoftun.

Han pendler til Bodø ut sesongen, men neste år skal hele flyttelasset nordover.

- Jeg har innfunnet meg med valget, trives godt og gleder meg til å følge Rosenborg i Mesterligaen. Det blir mange fine tirsdager og onsdager på TV utover, og jeg fryder meg med mine gamle lagkamerater.

36-åringen tror Rosenborg tar med seg den gode Steaua-opplevelsen inn i de gjenværende ligakampene.

- Måtte skje noe
- Ny trener og blanke ark gir ofte umiddelbar effekt, men med Per-Mathias på plass ser det ut til å gå en vei - oppover. Etter så mange kamper uten seier og med mangel på godt spill, måtte det skje noe, sier Hoftun om utskiftningen av Per «Perry» Joar Hansen.

- Jeg kjenner ikke Høgmo som trener så godt, men han er iallfall klar på hvem som er sjefen. Det manglet litt under Ola By (Rise) og Perry. De var nok begge litt for ferske for jobben med de forventningene som ligger der. Og som erstattere for Nils Arne (Eggen) og Åge (Hareide) hadde de alt å tape.

Nå håper Erik Hoftun å bidra til at Bodø/Glimt holder seg.

- Vi har vunnet to av de tre siste seriekampene, og slo jo Brann. Fortsetter det slik, så klarer vi å berge plassen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.