RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
SMÅSYK: Petter Northug er småsyk, og landslagslegen vil ikke sende Northug ut på en VM-stafett om han finner tegn til infeksjon i kveldens prøver.
SMÅSYK: Petter Northug er småsyk, og landslagslegen vil ikke sende Northug ut på en VM-stafett om han finner tegn til infeksjon i kveldens prøver. Foto: Paul Weaver (Nettavisen)

- Ola er sterkere enn meg

Sist oppdatert:
Petter Northug mener riktig mann gikk ankeretappen da gullet glapp.

HOLMENKOLLEN (Nettavisen): Sprinttrener Ulf Morten Aune drev taktisk spill før VM-lagsprinten. Det ble offentliggjort at Petter Northug skulle være ankermann – men i stedet var det Ola Vigen Hattestad som hadde fått jobben.

Om det ble utslagsgivende, vil for all ettertid bli en hypotetisk diskusjon. Men etter at gullhåpet ble knust, måtte spørsmålet stilles.

Og Petter Northug er ikke i tvil:

- Alle vet at Ola er en av de beste i verden i staking, spesielt på de siste 200 meterne. Han er sterkere enn meg. Taktikken var å ha den beste løperen på siste etappe, og det er Ola.

- Dumt av meg
I stedet for å diskutere laguttak, tok Northug sin del av ansvaret for at det ble sølv. Han erkjenner at han ikke traff hundre prosent, verken med taktikken eller skiene.

Da finske Sami Jauhojärvi sprengte feltet på sin og Northugs siste etappe, sto den norske kongen feil plassert og med altfor glatte ski.

Foran ham i sporet sto nemlig svenske Jesper Modin, som akkurat hadde kapitulert.

- Det var dumt for meg at Modin var så dårlig på sisterunden. Jeg måtte ha gått gjennom ham. Jeg burde ha vært i samme spor som Devon Kershaw, fastslår Northug.

(Les videre under bildet)

- Mitt valg
I etterpåklokskapens klare lys, innrømmer han også at han burde hatt ski med mer feste.

- Jeg hadde raske ski i dag, men ikke så godt feste. Smørerne spurte om jeg ville ha mer, men jeg ville heller ha raske ski ettersom jeg har min styrke i staking. Det var mitt valg, sier Northug.

Ankermann Ola Vigen Hattestad klarte å ta inn Finland, men dro meg seg kanadiske Alex Harvey – som dermed fikk en billig reise.

- Ga alt
Og på oppløpet staket Harvey seg noe overraskende forbi Hattestad.

- Jeg ga alt, men Harvey var for sterk, konstaterer Hattestad – som vet hvor gullet gikk tapt.

- Jeg gjorde en liten feil 30 meter før mål, kom i ubalanse og ble litt stresset, forteller mannen med to VM-gull fra 2009.

For ordens skyld: Petter Northug og Ola Vigen Hattestad sier de er fornøyd med sølv.

Det så bare ikke sånn ut ...

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere