*Nettavisen* Sport.

- Old Trafford det verste jeg vet

Foto: (TV 2)

Ekte fotball finnes over alt, man kan bare aldri forutse hvor. - Men det verste jeg vet er Old Trafford, sier fotballgale Kjell Morten Hjartøy.

23.12.05 09:06

Sammen med broren blir han tv-kjendis onsdag. Et TV 2-team har fulgt brødrene på en reise til England. Målet med reisen er å se så mye fotball som mulig.

11 kamper, 14 dager
- Det handler om turen til England, men også vårt forhold til Brann og galskapen i fotballen, sier Hjartøy til iBergen.no.

Hjartøy-brødrene ser masse fotball mens de er der borte, gjerne så mye som elleve kamper på fjorten dager.

- I julen i fjor så vi to kamper på samme dag. Først en kjedelig kamp mellom Chester og Lincoln, der vinnermålet ble scoret mens vi var på toalettet. Deretter reiste vi og så Crewe - Preston. Det var også en kjedelig kamp, men jeg må innrømme at jeg var sliten etter all reisingen, og hadde faktisk problemer med å holde meg våken, sier den fotballgale bergenseren.

Lave divisjoner
Sammen med sin makker, broren Bjarte, reiser han rett som det er til England for å se fotballkamper. I filmen «Groundhoppers» lar de seg følge av TV 2, mens de setter ut for å finne «den ekte fotballen». De er ikke redde for å lete i de lavere divisjonene.

- Ekte fotball kan du finne overalt, men det umulig å forutse hvor. Det verste jeg har sett er Old Trafford, som står for det motsatte av det jeg liker med fotball, sier Hjartøy.

- Det er en glorifisert pengemaskin. I Norge fremstår Manchester United som Guds gave til fotballen, men slik er det ikke, mener han.

Møter nye folk
Da er Rotherham, Preston og Berwick Rangers bedre. Det viktigste er å se underholdende kamper, og møte nye mennesker.

- Det artige er å møte folk, se nye steder og komme i snakk med folk på puben før kampene. Vi har fått svært god kontakt med folk der borte, sier Kjell Morten Hjartøy.

- En dag kom vi til Scunthorp for å se fotball. Det er ikke lov å ha med seg ryggsekker inn på stadion, så vi spurte på togstasjonen om det var mulig å få legge fra oss ryggsekkene et sted. En politimann så oss, og begynte å spørre hva som var problemet, hva vi skulle her og hvorfor i all verden vi kom helt fra Norge for å se på Scunthorp, forklarer Hjartøy.

- Til slutt kalte han opp politiet på stadion med walkie talkien, og sa at vi skulle slippe inn på kampen med ryggsekker uten ransakelse. Etter kampen fikk vi hilse på klubbens manager, og vi ble sluppet inn på hjemmesupporternes pub. Pubeieren annonserte at alle skulle ta imot de norske supporterne, sier han.

På tross av Scunthorpe-pubeierens klapp på skulderen er det Arsenal som ligger hans hjerte nærmest av de engelske klubbene. Broren Bjarte sverger til Middlesbrough, og i norsk fotball er det selvfølgelig Brann de holder høyest.

Dokumentaren «Groundhoppers» ser du på TV 2 onsdag 21. desember.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag