*Nettavisen* Sport.

- Ole Einar blir skummel neste år

Foto: Reuters/Scanpix

Veteranen var svært nær årets første verdenscupseier.

17.12.11 15:32

Skiskytterkongen Ole Einar Bjørndalen har tidvis slitt med både skytingen og farten i sporet så langt denne sesongen.

Under torsdagens 10 kilometer i østerrikske Hochfilzen leverte imidlertid veteranen svært god skyting, selv om det ikke helt funket i sporet.

Slått i spurten
Lørdag var det nye sjanser for Bjørndalen under 12,5 kilometer jaktstart samme sted og denne gangen fikk 37-åringen endelig en skikkelig opptur.

Bjørndalen gikk ut som nummer 15, men allerede etter to skytinger hadde han gått seg opp i tetkampen. På de to første skytingene ble det fullt hus.

Også på den tredje og den fjerde skytingen leverte nordmannen feilfritt på standplass og gikk ut noen sekunder bak tyske Andreas Birnbacher på den siste runden inn mot mål.

Dermed hadde 37-åringen alle muligheter til å kapre førsteplassen og Bjørndalen var også svært nære. I spurten måtte han imidlertid gi tapt for tyskeren, men var likevel fornøyd.

- Et perfekt renn. 20 treff på standplass er helt rått. Hadde jeg vært først inn på oppløpet, ville jeg vunnet. Det var helt polert i midten av sporet, og da jeg gikk ut for å komme forbi, var det tråere, sier han til NTB.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Reuters/Scanpix

- Blir skummel
Bjørndalen ble altså til slutt nummer to. Han ble bare slått marginalt av Birnbacher. Etter en svært jevn spurt på oppløpet hadde tyskeren bitte litt mer å gi.

- Han har hatt et par gode løp før i vinter og på den forrige jaktstarten var han bra så kapasiteten har hele tiden vært der, sier skiskytternes sportssjef Per Arne Botnan til Nettavisen.

- I dag var han fantastisk på standplass og det er veldig betryggende for ham å få et så godt resultat før han nå reiser opp i høyden for å trene, sier sportssjefen.

På grunn av en noe varierende start på årets sesong har 37-åringen av mange blitt avskrevet i verdenscupen denne sesongen. Botnan tror veteranen selv har tatt det hele med ro.

- Han fikk bekreftelser tidlig på at det funket fysisk, men det manglet litt på skytingen. Det siste tiden har han imidlertid vist stabilitet og kvalitet der også, sier Botnan.

- Så Ole Einar blir nok skummel framover. Eller han blir enda mer skummel, sier sportssjefen.

Bø nummer fire
Tarjei Bø, som vant rennet torsdag, leverte også et godt løp, men måtte ta til takk med en fjerdeplass. Simon Fourcade fra Frankrike ble nummer tre.

Bø gikk først ut under jaktstarten lørdag, med franske Martin Fourcade få sekunder bak. Bø pådro seg totalt tre bom på de fire skytingene. Martin Fourcade ble nummer syv med fire bom.

Av de øvrige norske ble Emil Hegle Svendsen nummer 24, Martin Eng nummer 31 og Lars Berger nummer 32.

Se hele resultatlisten her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.