RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Heiko Junge, Scanpix

- Ole Einar ga oss håp

Sist oppdatert:
Ivan Tsjeresov forteller om sitt vendepunkt i VM.

PYEONGCHANG (Nettavisen): Sammen med lagkameratene har Ivan Tsjeresov vært blant de mest utskjelte i VM-leiren.

Lørdag var han endelig i nyhetene av positive årsaker. 28-åringen takker taktisk spill mellom Ole Einar Bjørndalen og de to østerrikerne for at han til slutt stakk av med bronsemedaljen.

- Jeg merket meg at Ole Einar og Dominik (Landertinger) ikke gikk alt de kunne. Jeg så at Ole Einar ga vekk plassen sin i sporet til Dominik. Jeg vet ikke hvorfor han gjorde det, men jeg tror det var en del av et taktisk spill, sier russeren via tolk til Nettavisen.

Tok bronse på dårlig dag
Selv på en dårlig dag skjønte Tsjeresov dermed at det var mulig å slå den hittil uslåelige nordmannen.

- Jeg snakket med Ole Einar rett etter løpet. Han gratulerte meg og jeg fortalte ham at jeg var heldig som endte opp med bronsen. Jeg visste at jeg ikke er i min beste form, akkurat nå.

- Så han sliten ut?

- Jeg så i hvert fall at det var mulig å ta innpå ham. Jeg tror Ole Einar var veldig sliten i dag. Man må huske på at han kun for to dager siden gikk mixed-stafett, svarer Tsjeresov Nettavisen.

Stolt etter Bjørndalen-møte
Maxim Tsjoudov tok tidligere i uka et oppgjør med både utenlandske medier og utøvere. Russerne har følt seg fryst ut av skiskytterfamilien etter dopingsakene i forkant av mesterskapet.

Les også: - Synd på russerne? Absolutt ikke!

Tsjeresov forteller hjertelig om møtet med Bjørndalen på hotellrommet i etterkant av jaktstarten. Det var søndag kveld den norske eneren – og utøverrepresentanten – oppsøkte russerne på eget initiativ.

- Jeg respekterer Ole Einar mye. Han er en stor skiskytter, den største i verden. Vi ble opprømt og nesten litt stolte over at han kom til hotellrommet vårt tidligere i uken. At han kom til oss, og snakket med oss, var stort. Det ga oss håp.

Bedret miljø blant de aktive
- Hvordan er forholdet med de andre nasjonene?

- På generell basis er ikke alt som det skal mellom løperne. Spenningen i skiskyttermiljøet den siste tiden har vært en tøff påkjenning for oss Det har også vært mange spekulasjoner. Dette er en situasjon jeg gjerne vil unngå å havne ende opp i fremover. Jeg vil si at forholdet med de andre nasjonene er ok, men det kunne vært bedre.

På VMs neste siste dag fikk russerne endelig en solid opptur av det sportslige slaget. Foruten Tsjeresovs egen bronse, tok kvinnelaget en overlegen seier under stafetten.

- Jeg ønsker å benytte anledningen til å takke alle våre fans, alle trenere og vår nye president - fordi de har hatt troen på oss hele veien, fortalte Olga Zaitseva etter hennes tredje medalje i mesterskapet.

Ting på gang i Russland?
Også på forbundsnivå har dopingnasjonen begynt å ta grep. Skiskytterpresident Mikhail Prokhorov har via brevs form lovt IBU-president Anders Besseberg at «de skal gjøre alt de kan for å ta utøvere som misbruker doping og bakmennene».

I tillegg har den svenske skiskytteren Mattias Nilsson – som først mottok drapstrusler – ha fått en støttende tekstmelding fra president Dmitrij Medvedev.

På oppfordring fra Nettavisen tok også Bjørndalen imot Maxim Tsjoudovs håndrykk på en pressekonferanse mandag kveld.

Blogger: Les hva Håvard Krane mener her!

- Vi er ikke uenige i at Bjørndalen var den beste under jaktstarten. Det har vi aldri sådd tvil om heller, påpeker Tsjeresov.

Dermed er det lov å håpe at Russland akter å rydde opp i eget reir i forkant av verdenscupavslutningen i Khanty-Mansiysk, VM i skiskyting i 2011 og OL i Stotsji i 2014.

Sjekk siste vintersportsnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere