*Nettavisen* Sport.

- Ole ønsker ikke å skade andre spillere

Foto: (AP/Scanpix)

Ole-Kristian Tollefsen forsvares av hockeyekspert.

24.02.10 10:18

SLOVAKIA - NORGE 4-3: En stygg albuetakling fra Ole-Kristian Tollefsen (25) på slovakiske Lubos Bartecko (33) satte et enormt preg på utslagskampen mellom Norge og Slovakia i OL.

Hjernerystelse
Tollefsen traff Bartecko i hodet med albuen, og slovaken mistet hjelmen i fallet, slik at han var uten beskyttelse da bakhodet smalt i isen.

Blodet fosset fra hodet til 33-åringen, som ble liggende på isen i sju-åtte minutter mens medisinsk personell tok hånd om han.

Publikummet i et nesten fullsatt Canada Hockey Place satt som lamslåtte. Spillerne bar preg av at situasjonen så svært alvorlig ut. Tollefsen ble idømt matchstraff og sendt i garderoben, mens Slovakia fikk et fem minutter langt overtallsspill som de utnyttet ved å score to mål.

Heldigvis gikk det bra med Bartecko. Mot slutten av kampen meldte nyhetsbyrået Associated Press at slovaken hadde pådratt seg hjernerystelse og måtte sy noen sting, men ellers var i såpass god form at det ble vurdert som unødvendig å dra på sykehus.

Tollefsen: - Bra at det gikk bra

- Ole er nok lei seg
Bård Sørlie, den tidligere Vålerenga-kapteinen som selv var kjent som en kompromissløs back og som nå er ekspertkommentator for Eurosport, mener at Tollefsen var uheldig.

- Det jeg vil presisere først, er at det må slås hardt ned på taklinger mot hodet. Det er noe av det farligste som finnes i ishockey. Jeg kjenner Ole som spiller og som person, og for meg ser det litt ut som at Ole kommer i full fart og ser at han kommer litt feil inn i taklingen og derfor av instinkt stikker albuen ut. Jeg synes at dette er trist, men jeg kjenner Ole så godt at jeg vet at han ikke er ute etter å skade spillere.

- Dette var ikke pent, men Ole er nok lei seg, sier Sørlie til Nettavisen.

Tollefsen er kjent for sitt fysiske spill, men Sørlie kan ikke huske å ha sett den tidligere Columbus-backen spille grisete.

- Han er tøff, og han spiller hardt, men vis meg en annen situasjon hvor han har forsøkt å skade en motspiller! Det tror jeg ikke finnes.

I Norge har mediene ofte vinklet reportasjene om Tollefsen rundt slåsskampene hans med motspillere i National Hockey League (NHL). Det handler imidlertid om noe helt annet; det er alltid to spillere som frivillig velger å slåss, for å forsvare en stjernespiller eller gi lagkameratene ny energi.

Utslagsgivende
- Hvordan har man det når man sitter alene i gareroben etter noe sånt?

- Tanken er hos den spilleren som du har skadet. Han har helt sikkert tenkt på hvordan det gikk med Bartecko. Ole ønsker ikke å skade andre spillere. Det viktigste for Ole er nok å få vite at det gikk bra med Bartecko.

- Hvor utslagsgivende ble Tollefsens matchstraff for kampen?

- Det blir spekulasjoner. Det ble jo en ekstra tøff start for Norge, men gutta får muligheten til å vise en herlig lagmoral. Nå kom jo tre av fire baklengsmål i undertallsspill, og det er jo matchavgjørende uansett hvordan man snur og vender på det.

- Noen av baklengsmålene kunne vel vært unngått med Tollefsen på isen?

- Ja, spesielt det siste målet, som blir så avgjørende. Der hadde han hatt erfaring til å lese situasjonen. De måtte bytte, Martin Røymark og Juha Kaunismäki, og de kom akkurat det lille sekundet for sent, forteller Bård Sørlie.

Les mer om Norges heroiske kamp mot Slovakia her.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.