RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Om jeg kunne, skulle jeg drept deg!

Foto: Andrew Schwartz/REUTERS
Sist oppdatert:
Serena Williams kjeftet seg ut av semifinalen i US Open.

Serena Williams og Kim Clijsters måtte vente lenge før de kunne sette i gang med semifinalematchen i US Open, men da alvoret først startet ble det en kamp av det dramatiske slaget.

For på stillingen 6-4, 6-5 (30-15) til belgiske Clijsters - som dermed var bare to baller unna seieren - ble Serena Williams avblåst for en fotfeil, og valgte å gi linjedommeren en skyllebøtte av de sjeldne.

- Om jeg kunne skulle jeg tatt denne ballen, slått den ned i halsen din og drept deg! ropte en rasende Williams ifølge svenske Aftonbladet.

Se hendelsen her:

Da ble linjedommeren kalt bort til den svenske hoveddommeren Louise Engzell, som ba henne om å gjengi hva Williams hadde skreket.

- Hun sa hun skulle drepe meg, fortalte linjedommeren.

Serena Williams nektet imidlertid for uttalelsene.

- Jeg sa ikke jeg skulle drepe henne. Er du alvorlig? Det sa jeg ikke i det hele tatt, hevder hun.

- Husker ikke hva jeg sa
Belønningen for utblåsingen ble uansett et straffepoeng, som altså var nok til å sende forhåndsfavoritten og tittelforsvareren tapende ut av semifinalen - til fordel for useedede Clijsters.

Uten å protestere gikk Williams over til motstanderens banehalvdel og takket Clijsters for kampen.

Senere var det en skuffet, men langt mer fattet Serena Williams som møtte pressen.

- Jeg tror ikke det er nødvendig for meg å si så mye om episoden, uttalte hun ifølge nyhetsbyrået Reuters.

Tennisesset, som er andreseedet i verden bak russiske Dinara Safina, ville ikke fortelle hva hun ropte til dommeren under den avgjørende situasjonen.

- Jeg truet henne ikke. Jeg sa ikke... jeg husker det ikke lenger, for å være ærlig. Jeg var så opptatt av spillet. Og alle kjemper jo for hvert eneste poeng - det var et utrolig viktig poeng å kjempe om, på 15-30.

Sier ikke unnskyld
Men Williams gikk ikke med på at linjedommeren fortjente en unnskyldning.

- En unnskyldning? Fra meg? Vel, hvor mange spillere roper ikke til linjedommerne? svarte hun.

Semifinalen på lørdag kom ikke i gang før nærmere halv ti på kvelden, New York-tid.

Med en servebreak i det tiende gamet sikret belgiske Clijster seg seieren i første sett, og fikk tidlig overtaket også i det andre settet med en ny servebreak.

Og belgieren holdt unna mens presset økte på Serena Williams, som pådro seg en advarsel fra dommeren da hun slang fra seg racketen i tydelig frustrasjon.

Frustrasjonen slapp altså aldri taket, og straffepoenget førte til at Clijsters - som spiller bare sin tredje turnering siden hun gjorde comeback etter en to års lang pause - vant kampen med 6-4, 7-5.

Wozniackis første finale
For Kim Clijsters fikk seieren en dobbelt så god smak. For ikke bare er hun klar for sin første Grand Slam-finale siden seieren i nettopp US Open i 2005: Hun er også allerede å finne i historiebøkene, ettersom hun er den første kvinnelige wildcard-spilleren i en Grand Slam-finale noensinne.

I finalen møter hun danske Caroline Wozniacki, som slo Clijsters landskvinne Yanina Wickmayer 6-3, 6-3 i den andre semifinalen i turneringen.

Dermed er 19 år gamle Wozniacki klar for sin første Grand Slam-finale noen sinne. Tidligere har ikke ungjenta kommet lenger enn til fjerde runde i en Grand Slam-turnering.

Finalen spilles søndag kveld, New York-tid.

Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere