RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Opdal snart på landslaget

Sist oppdatert:
- Fortsetter Håkon Opdal å spille bra i eliteserien, kommer han snart med i landslagsdiskusjonen, mener keeperkjempen Erik Thorstvedt.

Den tidligere landslagskeeperen har latt seg imponere over Opdal denne sesongen. I løpet av den begredelige høstsesongen har oddingen stått frem som en av Branns beste spillere.

- Få ned feilprosenten
- Jeg var litt skeptisk til Opdal i noen Royal League-kamper i vinter fordi det virket som om han hadde litt lav selvtillit. Men jeg må si han har vært bra og blitt mye mer stabil nå. Han har alle forutsetninger for å lykkes, sier Thorstvedt til ibergen.no.

Den tidligere Spurs-keeperen er klar på hva som må til for at Opdal skal ta steget opp på landslaget.

- Håkon må bare fortsette å spille bra for Brann. Også må han få ned feilprosenten. For det er gjerne sånn at han gjør en blemme hver fjerde eller femte kamp og det er ikke bra å få sånn stempel, sier han.

Thorstvedt mener at så lenge en keeper holder et høyt nivå i eliteserien, tar det ikke lang tid før han er i landslagsdiskusjonen.

- Det er fordi det er så mange utlendinger som står i mål i eliteserien. Det hemmer utviklingen til norske keepere, sier han.

Erfaring
Flere stilte spørsmålstegn ved hvorfor Åge Hareide valgte å hente inn reservekeeperen på Odd, Erik Holtan, til kampene mot Slovenia og Skottland framfor å satse på yngre krefter.

- Det tror jeg har med erfaring å gjøre, sier Thorstvedt. - Spesielt til en så tøff bortekamp som mot Slovenia er det vikitg å ha en med erfaring fra sånne kamper.

- Men hvem synes du er den beste keeperen i eliteserien?

- Arason og Al-Habsi, kommer det kontant.

Thorstvedt mener også at Espen Johnsen og Håkon Opdal er de keeperne i Norge som har størst sjanse til å komme med på landslaget.

- Johnsen er litt preget av at Rosenborg sliter for tiden, men han har vist potensiale. Opdal ligger nok bak der igjen, avslutter han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere