- Opprykket ryker for QPR

Foto: Adam Davy (Pa Photos)

Toppklubben i Championship risikerer stort poengtrekk neste uke.

29.04.11 10:47

Queens Park Rangers kunne ha sikret opprykk til Premier League med poeng mot Watford i førstkommende helgs Championship-oppgjør.

Men, det engelske fotballforbundet (FA) har en relativt stor høne å plukke med klubben, og i løpet av neste uke kan QPR bli trukket hele 15 poeng.

Det betyr i så fall at det blir Norwich og Cardiff som trolig rykker rett opp, mens QPR trolig må ut i play off.

Årsaken er at klubben skal ha brutt reglene i forbindelse med overgangen til den argentinske midtbanespilleren Alejandro Faurlin. FA hevder at QPR brukte Faurlin hele sesongen 2009-2010, mens spilleren var eid av en tredjepart og ikke av klubben selv.

Et forbud mot slikt tredjepartseierskap ble innført i juli 2009. Regelen kom i stand etter West Hams kjøp av Carlos Tévez. West Ham fikk en bot på hele 5,5 millioner pund for brudd på reglene, en straff mange mente ikke var streng nok fordi klubben ikke ble trukket poeng.

- Har brutt reglene
Blant dem som klaget inn West Ham var Sheffield United-manager Neil Warnock. Han mente at West Ham holdt seg i Premier League med Carlos Tévez hjelp på bekostning av hans egen klubb.

Den argumentasjonen angrer han muligens på nå, siden Warnock i dag er manager i Queens Park Rangers.

Det ser nemlig dårlig ut for QPR. Ifølge kilder i FA er det helt på det rene at QPR har brutt reglene.

- Det er ingen tvil om at QPR har brutt reglene. De vet det selv også. Den eneste diskusjonen er hva man skal gjøre med det, sier en FA-kilde til The Sun.

- Dersom de ikke blir funnet skyldige, kan man like gjerne forkaste regelen om tredjepartseierskap, hevder kilden.

The Sun mener å vite at et stort poengtrekk er den mest sannsynlige straffen. Et panel på fire, bestående av en advokat, to representanter fra FAs disiplinærkomité samt én tidligere spillere eller manager, skal ta avgjørelsen.

Kan vare hele sommeren
En avgjørelse i saken er ventet i løpet av neste uke, og det skal være stor fare for at QPR blir trukket mange poeng – muligens så mange som 15. Det kan bety at det sikre opprykket ryker, og at klubben i stedet må spille play off for å sikre seg Premier League-status neste sesong.

QPR vil ha sju dager på seg til å anke en avgjørelse. Det som virkelig bekymrer FA er om QPR, eller klubber som har tapt poeng mens Faurlin spilte mot dem, setter sine advokater på saken og drar saken inn for rettssystemet.

Da kan saken trekke ut langt inn i sommermånedene, noe som kan bety at play-off-kampene må utsettes på ubestemt tid.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.