- Opptak fra Schumachers hjelmkamera er intakt

Foto: Philippe Desmazes / AFP / NTB scanpix

Dette opptaket kan kaste lys over ulykken.

04.07.14 09:58

Avisen Le Dauphiné Libéré skriver at Schumacher hadde et kamera montert på hjelmen da han falt stygt under frikjøring i Méribel søndag 29. desember.

Det var fryktet at steinen som ødela hjelmen og påførte motorsportlegenden livstruende hodeskader også hadde ødelagt videobildene.

Schumachers familie overleverte kameraet til myndighetene som etterforsker ulykken, og den franske avisens nettsted skrev tirsdag med henvisning til en anonym kilde at opptakene kan brukes.

Flere opptak
Myndighetene har også fått tilgang til opptak gjort med et mobilkamera av en tysk turist.

Han ville filme sin venninne, men skal ha fått med seg Schumachers fall i bakgrunnen.

Schumacher har ligget på intensivavdelingen på sykehuset i Grenoble siden ulykken.

Han er blitt operert to ganger og holdes i kunstig koma. Tilstanden er den siste uken blitt beskrevet som «kritisk, men stabil».

Det ventes av myndighetene vil legge fram informasjon om sin etterforskning av ulykken onsdag.

Onsdag kveld dukket også Schumachers kone Corinna opp på sykehuset der formel 1-stjernen ligger. De to har vært gift siden 1995 og har to barn sammen.

LES OGSÅ Nettavisens portrett av Michael Schumacher, publisert som en del av serien «Sportens legender»: - Han tålte ikke at andre vant

Ber om ro
Corinna ber mediene la både familien og legene som behandler ektemannen få ro.

- Vær så snill å støtte vår felles kamp for Michael. Det er viktig for meg at dere lar legene få fred til å gjøre sitt arbeid. Ha tillit til deres uttalelser (om Schumachers helsetilstand) og forlat sykehuset, sier Corinna Schumacher i en uttalelse adressert til «mediene».

- Vær også så snille å la vår familie være i fred.

Hun sier at sykehuset og legene kommer til å sende ut bulletiner om tilstanden til ektemannen, som ligger alvorlig skadd på sykehuset etter et fall i alpinbakken 29. desember.

En stor gruppe mediefolk har oppholdt seg utenfor sykehuset i Grenoble siden Schumacher ble innlagt der med livstruende hodeskader etter fallet i alpinbakken i romjula. Noen av dem skal også ha gjort forsøk på å ta seg inn til avdelingen der Schumacher ligger i kunstig koma.

Det er innkalt til en pressekonferanse i justispalasset i Albertville onsdag formiddag. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag