*Nettavisen* Sport.

- Orket ikke se tv-bildene

Tor Trondsen orket ikke å se tv-bildene fra overfallet på Frode Kippe. Han mener fotballsjefene nå må våkne opp og sette en stopper for den økende albuebruken.

26.04.05 16:19

Frode Kippe (27) pådro seg brudd i både kinnbeinet og kjevebeinet i duellen med Viking-spissen Hannes Sigurdsson (22), som – bevisst eller ubevisst - plantet albuen med stor kraft i Lillestrøm-kapteinens ansikt..

- Jeg orket bare å se den episoden én gang. Jeg får vondt inni meg når jeg ser sånt på tv, sier Tor Trondsen til TV 2 Nettavisen.

Fryktet karrieren var over
Fredrikstads midtstopper var selv på sidelinjen i nesten ett år på grunn av en hodeskade. En stund fryktet han at han ville bli nødt til å legge opp. 28-åringen er enig med landslagslege Thor Einar Andersen i at albuene brukes mer og mer aktivt på fotballbaner i Norge.

- Det ser ut til å bli flere av disse situasjonene. Vi har eksempler på spillere som har vært ute lenge på grunn av hodeskader, og noen som ikke kom tilbake, sa Thor Einar Andersen til TV 2 Sporten fredag. To dager senere fikk altså Frode Kippe kjenne det på kroppen.

- Jeg er overrasket over at Norges Fotballforbund ikke slår hardere ned på sånt. Jeg sier ikke at Sigurdsson gjorde det med vilje, sånt er umulig å se, men forbundet bør uansett slå ned på all albuebruk, mener Trondsen.

Han, og flere andre TV 2 Nettavisen har vært i kontakt med, mener at forbundets fokus på holding i trøya er en feilprioritering så lenge det ikke slås hardt ned på albuebruk også.

Unødvendig
- De er hissige på å ta holding, men albuer er livsfarlig. Det er ikke holding. Det er trist hvis en fotballspiller må legge opp på grunn av dette, sier Trondsen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Den tidligere Rosenborg-spilleren har to oppfordringer. Den ene går til med- og motspillere:

- Det er ingen som gjør dette med vilje, det nekter jeg å tro. Men du trenger ikke å gå opp med albuen uansett. Hold den nede, så skjer ikke dette. Jeg har klart det hele livet. Og jeg spilte mot Frode Johnsen i helgen, jeg er en stor fan av han. Han vinner alle duellene uten å bruke albuen i det hele tatt, sier Trondsen.

Den andre oppfordringen gjelder forbundet og dommerne i eliteserien:

- Det bør helt klart gis gule kort for å ha albuen oppe. Legen på landslaget ropte et varsku her, men det skjer ingenting. Det er dårlig av forbundet at de ikke gjør noe med dette.

Stenger det ute
Trondsen slet lenge med å komme tilbake for fullt. De psykiske ettervirkningene påvirket ham lenge etter at de fysiske plagene forsvant. Nå spiller han for fullt – og tør ikke tenke på hva som skjer hvis han får en ny, stygg smell i hodet.

- Jeg stenger det ute. Det har jeg klart, men det tok veldig lang tid. Jeg tenker hele tiden at ingen går bevisst inn for å skade meg.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.