*Nettavisen* Sport.

- Østerrikerne testet negativt

De ti OL-deltakerne som ble dopingtestet i forbindelse med politirazziaen lørdag, testet ifølge tysk TV negativt.

24.02.06 19:13

Den tyske fjernsynskanalen ZDF melder at samtlige ti dopingprøver var negative. Testen ble gjennomført blant østerrikske langrennsløpere og skiskyttere i forbindelse med en politirazzia lørdag kveld. Den internasjonale olympiske komité (IOK) benekter imidlertid denne nyhetsmeldingen.

- Vi har ikke lagt fram noen resultater ennå, sier IOKs talskvinne Emmanuelle Moreau til ZDF.

Fant ulovlig utstyr
Det skal ha blitt funnet rundt 100 sprøyter og store mengder medisiner, blant annet astmamedisin og antidepressiva. Også utstyr for blodtesting og blodoverføring skal ha blitt beslaglagt under en razzia som ble gjennomført to dager senere. Dette er nok til at IOK har uttalt at de vil etterforske østerrikerne uansett utfall av dopingtestene.

Wolfgang Perner og Wolfgang Rottmann flyktet fra Torino etter lørdagens razzia, i frykt for å havne i italiensk fengsel. Dopingbruk er nemlig straffbart i Italia. Også den utestengte treneren Walter Mayer forlot Italia, under enda mer dramatiske omstendigheter.

Mayers flukt endte med at han krasjet inn i en politibil.

Vil granske bankkonti
Statsadvokatens kontor i Torino ønsker nå å granske bankkontoene Mayer, for å undersøke om Mayer selv betalte oppholdet i Torino eller om dette ble dekket av det østerrikske skiforbundet. Mayer ble utestengt etter Østerrikes dopingskandale i OL i Salt Lake City i 2002, men 48-åringen var likevel med den østerrikske troppen til Torino.

Nå skal skandaletreneren være innlagt på «Senter for sjelelig sunnhet» ved sykehuset i Klagenfurt. 48-åringen skal ha kjent seg skyldig i å ha påført en politimann alvorlige skader i sin ville bilferd.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag