RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Otto vil alltid være en venn

Sist oppdatert:
Tromsø-kaptein Ole Martin Årst måtte stå i spissen for spilleropprøret som endte med Otto Ulseths avgang som TIL-trener. Toppscoreren innrømmer at de siste dagene har vært tøffe.

ALFHEIM STADION (TV2 Nettavisen): - Det var tøft å ta farvel med Otto. Han er en usedvanlig flott fyr og en god venn. For meg vil han alltid være det, og jeg håper å få holde kontakten med ham videre, sier Årst, og innrømmer at det vanskeligste i prosessen rundt treneravgangen har vært å legge følelser og kameratskap til side - og tenke profesjonelt.

Tåpelige kommentatorer
Tromsø-kapteinen har lite pent å si om det eksperter og kommentatorer har sagt og skrevet i forbindelse med møtevirksomheten på Alfheim.

- Jeg kommer konsekvent til å nekte å kommentere hva som er sagt og hvem som har sagt hva i de interne prosessene. Men det forundrer meg og skuffer meg at folk som ikke har forutsetninger til å vite hva som har skjedd, kan uttale seg så bombastisk som det mediefolk og fotballfolk bosatt i Sør-Norge har gjort de siste dagene, sier Årst, og mener flere av kommentatorene er tåpelige.

- Men statistikken gir vel ikke noe entydig bevis på at et trenerskifte sikrer sportslig suksess?

- Mulig det, men vi kan ikke la oss hefte av statistikk. Vi må fokusere på den jobben vi skal gjøre. Og dersom vi jobber videre som vi har gjort de siste dagene, tror jeg dette skal gå riktig bra, mener Årst, som berømmer gammeltrener Otto Ulseths opptreden etter avskjeden.

Selv om Ulseth ikke har lagt skjul på at han mener avskjeden er gal, har han støttet og oppmuntret sin etterfølger Steinar Nilsen i forkant av kampen mot Brann, og er forberedt på å hjelpe til om det ønskes.

11 av 13 sparket
Ulseths opptreden og spillernes innsatsvilje i seriekampen mot Brann er viktige bidrag til at Tromsø IL ikke preges av bitterhet etter de opprivende krisemøtene. Likevel taler historikken til Tromsø sitt tydelige språk: Siden 1980 har klubben hatt 13 hovedtrenere. 11 av disse har på ett eller annet tidspunkt enten fått sparken eller er blitt nektet reengasjement. Unntakene er Torkil Brakstad og Tommy Svensson.

- Denne historikken gjør vel ikke jobben med å rekruttere ny trener enklere?

- Jeg vet ikke hvor interessant den statistikken er, mener nestleder i styret, Lars Espejord, som nå er trukket inn i en rolle som assistent for nytreneren Steinar Nilsen.

- Hvor intensivt jobber dere med å få på plass trener for neste år, styreleder Trygve Myrvang?

- Vi har selvsagt flere prosesser gående parallelt. Men hovedfokus for hele denne klubben ligger nå rundt kortsiktige og nære ting. Vi ønsker å gi oppbacking til Steinar og den spillergruppa som på kort sikt skal prestere og sikre plassen i eliteserien. Resten får vi kommentere senere, sier han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere