RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Overbevist om at vi kan vinne

(Foto: Scanpix)
Luis Aragones har skumle hensikter med Spania i fotball-EM.

Luis Aragones, spansk fotballs grand old man, var et populært valg da han ble utnevnt til landslagssjef etter EM-exiten i 2004. En mengde erfaring, særdeles patriotisk og stor respekt blant spillerne – den tidligere Atletico Madrid-spilleren hadde alt som skulle til for å hjelpe Spania til å titler.

Det har jo som regel gått skeis med spanjolene i store mesterskap.

Upopulær
Fire år senere, etter et skuffende tap for Frankrike i VM, trusler om å trekke seg og demoraliserende tap i kvalifiseringen for Sverige og Nord-Irland, har gjort noe med Aragones’ posisjon. Det har vært en rekke krangler med media, særlig etter at han bestemte seg for å droppe Real Madrids Raul, og mange har ment at tiden har vært moden for Aragones til å finne seg noe annet å gjøre.

Men 69-åringen har ingen planer om å gi seg, i hvert fall ikke ennå, og det hjalp litt at Spania avsluttet kvaliken på en suveren måte. De har også slått Italia og Frankrike i treningskamper. Og nå tror Aragones at han kan lede Spania til triumf før han gir seg.

- Jeg er overbevist om at vi er i stand til å vinne EM. Og jeg forsøker å overbevise spillerne mine om at de nå, en gang for alle, kan nå dette målet. Men fordi vi bare har vunnet ett EM, er supporterne skeptiske, sier Aragones, ifølge Reuters.

Som manager har Aragones vært innom Atlético Madrid hele fem ganger, i tillegg til at han har hatt ansvaret for Barcelona, Betis, Valencia og Real Mallorca. Første gang hans navn ble nevnt i forbindelse med landslagsjobben, var i 1991, men da havnet jobben hos Vicente Miera. Deretter takket Aragones nei til jobben sju år senere, etter at Javier Clemente var ferdig.

Men etter EM 2004 var tiden endelig moden for Aragones.

«Den svarte dritten»
Aragones, som ikke er viden kjent for sine diplomatiske egenskaper, blir fortsatt husket for at han i 2004 omtalte Thierry Henry som «den svarte dritten». Det fikk treneren også solid med pepper for i etterkant.

Spania vant EM i 1964.

Det er kanskje på tide med en ny pokal nå?

Her er våre EM-sider
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere