*Nettavisen* Sport.

- Overeem har en glasskjeve

Foto: Ap/Scanpix

Tidligere tungvektsmester har liten tro på nederlenderen.

23.01.12 16:08

Alistair Overeem beseiret Brock Lesnar og får en gang i løpet av 2012 muligheten til å utfordre Junior Dos Santos om tungvektstittelen i UFC.

Mange ser på nederlenderen som klar favoritt, men landsmannen Bas Rutten, som var UFC's beste tungvekter på slutten av 90-tallet, tror det blir tøft.

- Han vet at han har en glasskjeve. Han har blitt knocket ut noen ganger tidligere, til og med av Chuck Liddell. Hver gang han slår er en hånd oppe. Han slår kun single slag - aldri kombinasjoner, sier Bas Rutten til Sherdog.

I sin siste kamp i Stikeforce, før overgangen til UFC, vant Overeem på poeng mot Fabricio Werdum. Brasilianeren landet flere slag, men tok mye mer skade enn Overeem gjorde. Bas Rutten lot seg ikke imponere.

- Du så i den kampen at han faktisk landet flere slag enn Overeem. Jeg tror at dos Santos, med sine kombinasjoner og rekkevidde kommer til å ta denne kampen, sier den tidligere tungvektsmesteren.

Bas Rutten hevder han har fortalt campen til Overeem at Dos Santos er en mann de helst bør unngå å møte. Skal man bli best, må man imidlertid slå de beste.

- Jeg har alltid sagt til dem: «Pass på å unngå dos Santos.» Både han og Cain Velasquez. Velasquez er kanskje ikke så bra på å ta imot slag, og burde skutt inn på dos Santos (takedown). Han ble truffet, men det kan skje med alle.

Junior Dos Santos traff Cain Velasquez med en høyre rett bak øret. Knockouten skjedde allerede etter 1.04 av første runde og sikret ham tungvektstittelen i november i fjor. Bas Rutten tror brasilianeren vil avgjøre på samme måte mot Overeem.

- Jeg ba dem holde seg unna Junior dos Santos så lenge som mulig. Den høyrehånda kan bli en stor trussel.

Alistair Overeem og Junior dos Santos kommer til å kjempe om tungvektstittelen en gang i 2012.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.