*Nettavisen* Sport.

- Overraskende dårlig av Brann

Foto: Marit Hommedal/SCANPIX

Steinar Nilsen irritert over spillernes innstilling en drøy måned før seriestart.

07.02.09 12:43

LØV-HAM – BRANN 2-1:

VESTLANDSHALLEN (Nettavisen): Brann-trener Steinar Nilsen var ikke høy i hatten etter å ha sett sine disipler tape 1-2 mot 1. divisjonslaget Løv-Ham i Vestlandshallen fredag kveld.

Tromsøværingen hadde på forhånd advart Brann-fansen mot tunge bein og slitne kropper etter den siste tids hardkjør på treningsfeltet. Den beryktede beep-testen hadde satt tydelige spor hos enkelte av Branns spillerne, som til tider måtte løpe etter et ballbesittende og selvsikkert Løv-Ham.

– Jeg var forberedt på et lignende kampbilde, med en hardtarbeidende og motivert motstander som gjør det vanskelig for oss. Men det overrasker meg at vi ikke presterer bedre enn dette, sukker Nilsen.

– Hva skyldes det?

– Jeg vil si at 60 prosent kommer av den harde treningen vi har hatt i forkant. Men de resterende 40 må nok settes på kontoen for manglende innstilling. Det irriterer meg å se oss så tamme, sier Nilsen.

– Bekymrer det deg at Løv-Ham så ut til å trives bedre med ballen i beina enn Brann?

– Nei, ikke nevneverdig. Jeg synes vi var flinke til å holde ballen i laget i to av spillets tredjedeler. Men det svikter i den siste tredjedelen. Det skyldes nok den tøffe treningen i det siste, sier Nilsen.

Holmvik fikk kjørt seg
Bjørnar Holmvik spilte sin første kamp som venstreback foran Brann-fansen, og ble til tider rundspilt av kampens suverene spiller, Løv-Hams Mats Cato Moldskred.

– Han så ut som han spilte på Barcelona i dag! Vi skulle hatt en Moldskred vi også, ler Nilsen, og refererer til Branns uttalte ønske om å signere Tromsøs hurtigtog Morten Moldskred.

– Men Bjørnar kommer. Han var positiv fremover på banen. På spørsmål fra Bergensavisens journalist om hvem treneren vil fremheve på dagens Brannlag, får Erik Huseklepp og innbytter Jan Gunnar Solli ståkarakter.

– Erik var god med ballen, og torde å utfordre forsvaret deres. Jan Gunnar var veldig frisk da han kom inn, men falt av noe etter hvert.

– Bare skuffet
Erik Huseklepp vil ikke vite av trenerens komplimenter.

– Nei, i dag taper vi mot Løv-Ham, og da er jeg bare skuffet. Det er ingen vits i fokusere på hvem som var bestemann. Vi kan bedre enn dette, sier han.

Det var en jevnspilt affære 2104 publikummere i Vestlandshallen var vitne til. Løv-Ham åpnet best, og hadde fire avslutninger på mål før Brann våknet etter et drøyt kvarter. Både David Nielsen og Erik Huseklepp hadde kvalifiserte sjanser.

De fleste trodde det skulle bli straffe da Bjørnar Holmvik tilsynelatende ble klippet ned av Marius Solberg, men dommeren vinket spillet videre.

Like etterpå ble ballen spilt fram til Àrmann Björnsson. Han sendte ballen på fiffig vis videre til Erik Huseklepp, som scoret enkelt alene med keeper.

- Vinner fortjent
Andre omgang startet friskt, anført av Jan Gunnar Solli, som erstattet Bjørn Dahl. Brann kom til flere innlegg og nestensjanser, og så ut til å ha full kontroll på oppgjøret. Men Løv-Ham kom tilbake. Branns keeper Kenneth Udjus stupheadet et gjennomspill rett i beina på Arve Walde, som elegant lobbet ballen i mål fra 35-40 meter. Ti minutter senere lurte Mats Cato Moldskred to Brann-spillere og la inn til Ørjan Låstad. Måltyven headet ballen kontant i mål. 2-1.

Løv-Hams trener Trond Amundsen var i strålende humør etter kampen.

– Brann blir nok å regne med i Tippeligaen i år, men i dag vinner vi fullt fortjent. Vi spiller ball, flytter oss og scorer mål. Jeg gleder meg til 2009-sesongen, smiler han.

Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag