- Overraskende få solgt til utlandet

Foto: Erlend Aas (Scanpix)

Kjetil Wæhler er glad overgangsvinduet er stengt, men stusser over at ikke flere fikk sjansen i utlandet.

01.09.10 20:06

REYKJAVIK (Nettavisen): Selv om Kjetil Wæhler fortsatt holder mulighetene åpne for en overgang til en større liga, er det ikke han den spilleren som er hyppigst omtalt i Nettavisens ryktebørs. Erik Huseklepp har måttet venne seg til å bli koblet til ligaklubber i de fleste land på den nordlige halvkule, men også Henning Hauger, Vadim Demidov, Brede Hangeland og Steffen Iversen har det svirret rykter om potensielle, nye arbeidsgivere denne sommeren.

Les saken:Refser boikottende kolleger

- Lett å miste fokus
Nå er Kjetil Wæhler glad for at vinduet endelig er stengt.

- Det er veldig lett å miste fokus i de periodene der.

- I forbindelse med Frankrike-kampen var det mer snakk om hvor mange agenter som skulle være til stede, enn selve kampen. Det er klart det gjør noe med de spillerne som er aktuelle for en overgang.

- Flere er skuffet
Selv bedyrer Wæhler at han ikke har merket så mye til det på de spillerne som har hatt overgangsryktene hengende over seg, men han er glad at vinduet ble stengt nå, og ikke kvelden før Island-kampen.

- Da er det kun den kampen som gjelder, og man slipper å lure på om man skal spille her eller der. Fokuset blir mye enklere.

- Samtidig er det sikkert flere som er skuffa over at de ikke kom seg videre.

Overrasket Wæhler
Aalborg-kapteinen skjønner ikke helt hvorfor bare Moa og Marcus Pedersen (Torbjørn Agdestein får ha oss unnskyldt) ble de eneste norske spillerne av betydning som fikk seg en ny, utenlandsk arbeidsgiver, men innrømmer han er en smule overrasket.

- Både Erik (Huseklepp) og Henning (Hauger) har jo gjort sine saker meget bra, mens Bjørn Helge (Riise) spiller lite for tiden, og det er overraskende at ikke flere gikk ut dette vinduet.

- Samtidig viser vel det bare hvor vanskelig det er å skifte beite for tiden. Klubbene følger enda bedre med enn før, og kartlegger mye bedre, samtidig som pengene sitter lenger inne.

- Sluttspill gjør det enklere
Egil Olsen har også registrert at det var langt færre, norske overganger enn da hans landslags på 90-tallet var blant de beste i verden, men har et avslappet forhold til det hele.

- Det er bare slik det er, sånn er økonomien, og jeg bruker ikke krefter på det.

- Sannsynligvis vil det bli enklere for norske spillere å komme ut hvis landslaget igjen begynner å kvalifisere seg for mesterskap, så får vi bare håpe at det skjer, sier landslagssjefen med et lurt smil.

Rolige landslagsstjerner
Moa var den eneste av de norske landslagsspillerne som er med i troppen mot Island som fikk ny, utenlandsk arbeidsgiver i sommer. Han sier til Nettavisen at han «er glad at overgangen er i boks», men at han aldri mistet noe fokus som følge av alle spekulasjonene.

- Man blir vant til det. Journalistene maser mye om det, men det eneste som gjelder i en slik situasjon, er å prestere på trening og i kamp.

Brede Hangeland hadde for sin egen del en særs rolig sommer hva gjaldt koblinger til både Arsenal og Liverpool.

- Man begynner jo å bli vant til det, det er sånn det er der borte i sommermånedene. Faktisk pratet jeg ikke med agenten min en eneste gang denne sommeren, gliser stoppergiganten.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag