RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Overrasket over misnøyen

Sist oppdatert:
Spillergruppen i Rosenborg bidro sterkt til å presse Ola By Rise ut av klubben. - Jeg er overrasket over misnøyen blant spillerne, innrømmer By Rise.

- Ola By Rise hadde ikke den nødvendige tilliten som skal til for å utvikle klubben videre. Derfor måtte han gå, forklarte RBKs direktør Rune Bratseth.

Ifølge TV 2-sporten var flere av spillerne misfornøyde med blant annet måten Ola By Rise la opp treningene på. Presset fra spillerne ble for stort til at RBK-ledelsen kunne la By Rise fortsette i trenerstolen.

- Vi har sagt våre meninger, og vi har en samlet oppfatning om at vi har manglet en del denne sesongen. Det har gått konkret på at vi mener ikke vi har blitt bedre i sesongen, bekrefter Rosenborg-spillernes talsmann Harald Martin Brattbakk til TV 2-sporten.

- Men jeg vil ikke være med på at vi har dolket Ola By Rise i ryggen, påpeker han.

Skuffet
Ola By Rise innrømmer at han er skuffet over spillernes misnøye.

- Jeg er overrasket over at spillerne mener dette. Men samtidig må jeg respektere klubbens avgjørelse, sier By Rise - uten å legge skjul på at han er skuffet.

- Jeg hadde mest lyst til å fullføre kontrakten med Rosenborg. Men jeg ante dette kunne skje, allerede før kampen mot PSV. Det har vært litt vanskelig for å holde fokus, når du har hatt dette i bakhodet, konstaterer By Rise.

- En optimal løsning
Men får likevel ikke støtte av Harald Martin Brattbakk. Veteranspissen har vært inn og ut av laget hele sesongen.

- Det var en optimal løsning for oss spillere, at By Rise fortsetter ut sesongen. Men det er jo selvsagt en tung dag for oss spillere. Det gjenstår to viktige kamper, og dette vil gi oss et ekstra løft. Vi har ikke tenkt å la skuten seile sin egen sjø. Vi har tillit til at Ola By Rise kan gi oss det løftet vi trenger til resten av kampene, påpeker Brattbakk.

Får det vanskelig
Ola By Rise vil ikke spekulere i hvem som blir hans etterfølger.

- Men den som begynner, må videreføre det arbeidet jeg har startet. Jeg har mange tanker for 2005-sesongen jeg, sier Ola By Rise.

- Etterfølgeren får det vanskelig, og jeg håper jeg kan bidra med mitt slik at han får det litt lettere i starten, legger han til.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere