*Nettavisen* Sport.

- På sisterunden så jeg ikke løypa

Foto: Heiko Junge (Scanpix)

Men håpet om seier i Tour de Ski lever fortsatt for Petter Northug - til tross for lørdagens sprekk.

09.01.10 20:09

VAL DI FIEMME (Nettavisen): Petter Northug (24) har vært langrennssportens supermann denne sesongen.

Men lørdag fikk han seg en real tankevekker da en gammel supermann våknet til live. Den suverene Tour de Ski-vinneren fra 2008, Lukas Bauer, gikk nemlig en knallsterk 20-kilometer i Val di Fiemme.

Dermed leder Northug kun med åtte sekunder før løperne skal gå opp slalåmbakken Alpe Cermis.

Utfallet er på ingen måte gitt.

- Jeg skal selvfølgelig henge på så lenge jeg klarer. Men Bauer er favoritt, fastslår Northug.

- Jeg sprakk
Hvem av de to som var lengst nede i kjelleren lørdag, er det liten tvil om. Lukas Bauer var på alle måter oppegående da han passerte målstreken, mens Northug vel knapt husker at han passerte den.

- Jeg sprakk. Jeg var helt ferdig. På sisterunden så jeg ikke løypa, innrømmer Northug – som likevel reddet andreplassen på etappen, 31,5 sekunder bak Bauer.

Han legger ikke skjul på at han fryktet det skulle bli mye mer.

- Jeg var redd for at gruppa skulle ta meg igjen, ja, allerede på femterunden. Men heldigvis klarte jeg å holde unna og ta ti bonussekunder både på femterunden og sisterunden, og det var viktig.

- Hadde Bauer gått ut 10 sekunder før meg i morgen, hadde jeg hatt et jævlig stort problem, sier Northug til Nettavisen.

Håvet inn bonus
I løpet av de seks spurtene, skaffet Northug seg hele 65 bonussekunder. Flest av alle, og nok til at han sikret seg spurttrøya i Tour de Ski for andre gang, men akkurat det betyr lite.

Det er differanser før avslutningsetappen som betyr noe.

Hva som blir Northugs taktikk der, er faktisk ikke helt klart. Kanskje prøver han seg på å øke forspranget i det lette partiet fram mot bakken, der Northug er klart bedre enn Bauer.

- Det er noe jeg må vurdere, ja, sier han.

For det er ingen ulempe at Bauer må ta i litt for å nå opp til Northug i bakken. Men at han vil ta igjen nordmannen, og det sannsynligvis langt nede i bakken, er det ingen tvil om.

- Ikke fryktelig komfortable
Derfra og opp blir det et bikkjeslagsmål – med kun to bikkjer involvert. For bakfra truer ingen, det er halvannet minutt ned til tredjemann Axel Teichmann.

Og landslagstrener Morten Aa Djupvik setter pengene på sin mann.

- Hvis jeg skulle ha tippet en vinner ut fra hvordan de så ut da de passerte mål i dag, hadde jeg tippet Bauer.

- Men jeg tipper Petter. Jeg vet at han har krefter igjen på slutten, når det drar seg til. Han slipper ikke før han må, konstaterer Morten Aa Djupvik.

Sportssjef Åge Skinstad sier det sånn:

- Vi er ikke fryktelig komfortable, for å si det sånn. For Lukas Bauer gikk et fantastisk løp her i dag. Men så er det jo tross alt Petter Northug vi snakker om, da ...

Og hva Lukas Bauer tror?

- We will see tomorrow!

Dramaet starter klokken 15.30.

Sjekk siste vintersportsnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.