- På tide å få seg en jobb

Foto: (Scanpix)

To måneder etter at han sluttet som trener i IFK Göteborg, lengter Arne Erlandsen tilbake til fotballen.

- Nå har jeg hatt to måneder uten noe å gjøre. Jeg har aldri hatt så lang ferie, og kjeder meg litt. Så det er vel på tide å finne seg noe å gjøre, humrer den tidligere Lillestrøm-kjempen.

7. september sluttet han som trener i svenske IFK Göteborg, til tross for at han selv beskriver de to årene i svensk fotball som veldig fine. Til slutt hadde han likevel ikke noe annet valg enn å gi seg som trener i storklubben.

- Klubben snakket hele tiden om å ta gull, og nedjusterte ikke ambisjonene selv om de solgte nesten et helt lag. Poenget er at det må være en sammenheng mellom krav og handling. Det var det ikke i IFK, sier Erlandsen til Nettavisen.

Mange rykter
Etter at 44-åringen pakket flyttelasset og forlot Sveriges nest største by, har han vært koblet til flere jobber i Norge. Senest onsdag, da jobben i HamKam ble ledig. Erlandsen var trolig også blant kandidatene som ble vurdert da Tom Prahl fikk sparken i Viking, og det var også rykter om at han var aktuell som Kjetil Rekdals erstatter i Vålerenga.

Han er også blant de etter hvert mange navnene som nevnes i forbindelse med den ledige stillingen som sportslig leder i Brann, men avviser at han selv har kontaktet bergensklubben.

- Jeg vil ikke si om de har kontaktet meg, men jeg kan ikke tenke meg at dette er aktuelt per i dag. Jeg ser først og fremst for meg en jobb som trener, sier han, og legger til at han er åpen for nye oppdrag i utlandet.

- Det er ikke noe krav at min neste jobb blir i Norge. Jeg kan like gjerne jobbe i utlandet.

Krever tydelighet
Andre krav har han imidlertid. Særlig etter det som skjedde i IFK Göteborg.

- Det må være positive omgivelser, godt miljø og høy trivselsfaktor. Spillere og støtteapparat må være villige til å jobbe knallhardt for å nå målene som settes. Men først og fremst må det være tydelighet og konsekvens mellom klubbens krav og handling. Da spiller det ingen rolle om det er et topplag i Europa eller et lag på et annet i nivå i Skandinavia, hevder han.

Uansett - oddsen for at Arne Erlandsen er tilbake som trener før neste sesong, er ikke høy.

- Det har vært uvant å ikke gjøre noe på to måneder, etter å ha ha levd et liv i fotballen i nesten 30 år. To måneder er lenge, jeg har aldri vært borte så lenge. Jeg kommer til å jobbe med fotball igjen ganske snart, tror han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.