- På tide at en nordmann vinner

Foto: (REUTERS/SCANPIX)

Derfor tenker ikke Magnus Moan på VM.

13.01.09 07:13

Han reiste hjem fra sine tre første internasjonale mesterskap med lommene fulle av medaljer, nærmere bestemt seks i tallet.

Men den mesterskapsfrie 2007/08-sesongen ble en nedtur for Magnus Moan. I ettertid har 25-åringen erkjent at husbygging tok for mye tid og energi.

Nå er huset ferdig, og den unge trønderen tilbake der han hører hjemme, nemlig blant verdens aller beste kombinertløpere. Søndag feiret han tre jubileer med seieren i Val di Fiemme.

I hundre
- Det var min tiende verdenscupseier i min verdenscupstart nummer hundre. Samtidig var det min tredje seier denne sesongen, og det er rekord. Tidligere har jeg aldri vunnet mer enn to renn i løpet av en sesong, sier Moan til Nettavisen.

Nå seiler han selvfølgelig opp som en av de store favorittene til å vinne gull under VM i Liberec i februar. Foreløpig mangler han individuelt mesterskapsgull.

Men akkurat det er noe han bruker lite energi på.

- Dere i media er veldig opptatt av VM, men jeg tenker overhodet ikke på VM. Jeg er faktisk mest opptatt av verdenscupen sammenlagt. Det er virkelig på tide at en nordmann vinner cupen igjen. Det er for lenge siden sist, fastslår Moan.

Ti år siden sist
Han har selvfølgelig et poeng. Ikke siden Bjarte Engen Vik vant cupen i 1998/99-sesongen har en nordmann kunnet heve krystallkula.

Og akkurat nå ser det ganske så lyst ut for Moan. Verdenscupleder Anssi Koivuranta måtte trekke seg fra rennene i Val di Fiemme på grunn av sykdom. Moan lot ikke sjansen gå fra seg, og kuttet kraftig ned på finnens forsprang.

Nå er ikke differansen mer enn 87 poeng. En seier gir 100.

Overhodet ingenting tilsier at Moan skal få noe sammenbrudd mot slutten av sesongen. For nå er han i flytsonen.

Bedre forberedt
- Jeg har kjempemye selvtillit i løypa nå. Jeg lykkes hver helg, og merker at de andre har en voldsom respekt for meg. Det er en god følelse. Og det hjelper veldig på selvtilliten i bakken også å lykkes så bra som i dag. Jeg får betalt for å tenke på oppgavene mine, sier Moan.

- Hva er forskjellen fra i fjor til i år?

- Fjoråret har jeg lagt bak meg. Men den største forskjellen er at nå er kombinert førsteprioritet i tankene mine. Jeg er mer avslappet og rolig, rett og slett bedre forberedt til hvert renn.

Mandag reiser Moan videre til Prøve-OL i Vancouver på jakt etter flere verdenscuppoeng.

Les flere skisaker i Nettavisens vintersportsmagasin
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag