*Nettavisen* Sport.

- Paris-Roubaix er drømmen

Foto: Tim De Waele (©TDWSport.com)

Edvald Boasson Hagens lagkamerat skal endelig ta det siste steget i klassikerne.

Juan Antonio Flecha har hatt en meget god karriere, men mangler fortsatt den store seieren.

Spanjolen har tre pallplasser fra Paris-Roubaix og vært på pallen i både Flandern rundt og Gent-Wevelgem. Hans største seier, foruten etappeseier i Tour de France, er seieren fra 2010-utgaven av Omloop Het Nieuwsblad.

I fjorårets Paris-Roubaix ble 34-åringen nummer ni, men Flecha tror ikke hans tid er omme.

Kan bli bedre
- Jeg tror virkelig at jeg kan forbedre meg. Så lenge du har viljen til å bli bedre, vil du bli det. Hvis man tenker, selv på mitt stadium av karrieren, at man har gjort alt og ikke kan bli bedre, kan man likeså greit legge opp, sier Flecha til Cyclingnews.

- Jeg er fortsatt en profesjonell syklist, og jeg elsker det. Det er ikke min oppgave å analysere hvordan jeg kan bli bedre. Det er opp til mine trenere. Hvis de tror jeg kan forbedre meg på noen områder, sier de til meg hva jeg skal gjøre, og de tror jeg kan klare det. Jeg har full tiltro til dem.

Drømmerittet til Flecha er noe utradisjonelt for en spanjol. Med en andreplass fra 2007, er det en fransk brosteinsklassiker som står øverst på listen over ritt han ønsker å vinne.

Drømmen
- Hvis jeg måtte velge et ritt å vinne nå, ville det vært Paris-Roubaix. Jeg har vært nærme der flere ganger, og å vinne det hadde vært utrolig. Jeg vet at mange belgiere ville sagt «kom igjen, Flecha, de belgiske rittene er best», men for meg er det Paris-Roubaix som er drømmen.

Spanjolen vil trolig bli Skys kaptein i den franske klassikeren, sammen med Edvald Boasson Hagen. Det er imidlertid ikke bare i Paris-Roubaix Flecha vil vise seg frem i sykkellandet Frankrike.

- Jeg ville elsket å kjøre Tour de France neste år også. Det ville vært min tiende tour på rad, og det ville gjort meg meget stolt. Jeg vet at jeg ville dratt dit for å jobbe for Mark (Cavendish) og Bradley (Wiggins), og det ville holdt meg opptatt. Men jeg ville løyet dersom jeg hadde sagt at jeg ikke ville likt en ny etappeseier i touren. Jeg ville løst alle oppgavene mine for laget, men jeg kan ikke skjule mitt ønske om å vinne en etappe. Jeg vil elske å føle det igjen.

Flechas hittil eneste Tour de France-triumf kom i 2003. Da kom han alene over målstreken i Toulouse.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.