- Pasoja har ingen svakheter

Foto: Stian Lysberg Solum (Scanpix)

Det tok Tippeligaens finske toppscorer fem minutter å overbevise Frode Grodås.

23.04.06 22:21

HAMAR (TV 2 Nettavisen): - Da han kom på prøve i januar, tok det meg fem minutter å forstå at jeg ville ha ham. Juha har ingen svakheter, skryter Ham-Kam-trener Grodås.

Banens beste
Den 29-årige midtstopperen ble i kveld kåret til banens beste av TV 2 Nettavisen etter to mål og bunnsolid forsvarsspill. Med tre mål på tre tippeligakamper er han toppscorer.

- La oss håpe at (Markus) Ringberg eller noen av våre andre angripere topper listen ved serieslutt. Jobben min er i forsvar, smiler den tidligere FC Haka-spilleren.

Han står bare med 19 mål på 151 finske seriematcher for FC Haka, KPT-85 og FC Jazz.

- Jeg mener at jeg to ganger lagde tre mål i finske kamper. Det er selvsagt morsomt å score, men det viktigste er at vi gjorde en sterk kamp og tok tre poeng. Etter å ha tatt den første seieren, slipper vi nå presset, sier den hyggelige finnen.

- Blir enda bedre
Den siste av ti landskamper fikk han i februar, og trener Grodås mener 29-åringen bare kan bli bedre.

- Han har vært bunnsolid i begge hjemmekampene, og kommer til å heve seg ytterligere når han blir mer kjent med de andre på laget, sier Kamma-sjefen.

Som forteller at Pasoja var en svært billig mann for hedemarkingene.

- Han var nærmest bosmanspiller, og er god til det meste. Men både han og Knut Henry (Haraldsen) kan bli mer sjefete. Jeg vil ha to forsvarssjefer bakover på banen, og begge er gode, fremtidige kapteinsemner.

- Rykker ikke ned
Selv karakteriserer finnen seg som ganske rask, god til å skyte og som en rolig spiller som kan holde på ballen når det trengs.

- Jeg tror vi kan spille ganske god fotball når banene blir bedre. Vi bør kunne ende mellom nummer seks og elleve. Hvis alt går perfekt, kan vi bli nummer seks, fastslår den 1,87 meter høye midtstopperen.

Ham-Kam-treneren var mest opptatt av kveldens oppgjør.

- Dette er den beste kampen siden jeg tok over laget. Vi spiller god, variert angrepsfotball – det er slik vi vil fremstå, sier Frode Grodås.

Som har fått en tøff start på trenerkarrieren. Åpningskampen hjemme mot Viking endte målløs og deretter ble det bortetap for nedrykksdømte Sandefjord.

- Jeg telte åtte-ni sjanser i dag, smiler Kamma-sjefen.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.