Gå til sidens hovedinnhold

- Patetisk mediekjør

Molde-trener Kjell Jonevret synes norske sportsmedier var patetiske etter «feiden» med Martin Andresen.

Molde tok sin første seier i årets Tippeliga da Vålerenga ble slått 2-1 på Ullevaal forrige helg. MFKs seier kom imidlertid helt i bakgrunnen da det ble klart at Martin Andresen hadde ropt «jævla kuk» til Molde-trener Kjell Jonevret under kampen.

- Patetisk
Før lørdagens cupkamp mot lille Elnesvågen går svensken ut mot medienes håndtering av saken.

- Alt det oppstyret som har vært den siste uken har vært medieskapt. Den lille episoden fikk jo oppmerksomhet i flere dager etter at kampen var over. Det er alltid bra med debatt, men dette synes jeg ble litt i overkant, sier Jonevret til Nettavisen.

Og han fortsetter:

- Jeg synes det rett og slett ble patetisk, det var jo bare en liten greie. Men Martin Andersen er jo en kontroversiell herremann. En person folk elsker å hate, virker det som. Det var nok derfor saken ble så stor som den ble.

Liten forskjell
Den sindige svensken er likevel ikke skremt over mediekjøret i Tippeligaen:

- Det er egentlig ikke så veldig stor forskjell fra Adeccoligaen, i hvert fall ikke for oss i Molde. Det var langt mer trøkk da jeg var i Djurgården i Sverige, men det var også en toppklubb. Litt mer er det selvsagt nå, men det er bare etter Vålerenga-kampen vi har fått skikkelig fokus.

Lørdag er står cupkampen borte mot Elnesvågen for tur. I fjor ble 3. divisjons-laget KIL/Hemne et nummer for store for MFK (tap 1-3), men Jonevret tror ikke det smertelige tapet fortsatt sitter i bakhodet på spillerne.

- Nei, det er slik som kan skje i cupen, og i fjor var det vår tur. De kjempet bra og vi var litt uheldige. I dag møter vi også et lag som kommer til å kjempe skikkelig, og utfordringen for oss blir å spille slik vi gjør i Tippeligaen, sier svensken.

Stiller sterkt
Skadede Thomas Holm, Magne Hoset, Thomas Mork og Toni Koskela spiller garantert ikke lørdag, mens Vegard Forren er tvilsom på grunn av en smell i ankelen. Ellers lover treneren å stille med sitt aller sterkeste mannskap:

- Hvis det var Tippeliga-kamp i dag hadde vi stilt med det samme laget.

- Hva er ditt forhold til cupen?

- Jeg liker virkelig cupen, og vant den med Viking da jeg spilte der. I Sverige har jeg vunnet cupen fem ganger som spiller og trener, men det er klart at turneringen er større her i Norge.

Etter cupkampen venter Tippeliga-oppgjør mot Viking (h), Rosenborg (h) og Brann (b) for de blåkledte. Et tøft program, men Jonevret lar seg ikke skremme.

- Hver kamp er tøff i denne ligaen, vi har jo allerede møtt lag som Stabæk, Lillestrøm og Vålerenga. Alle kan slå alle, og vi liker å møte lagene som ekspertene mener er gullkandidater - det viste vi mot VIF, avslutter Vålerenga.

Cupkampene kan du for øvrig følge i Nettavisens livesystem fra klokken 18.

Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Reklame

NÅ: Knallpris på alt fra det populære merket