*Nettavisen* Sport.

- Pen pasning av Årst

Petter Vaagan Moen scoret sitt første landslagsmål mot Kroatia. Etter kampen var han ikke redd for å spøke med Ole Martin Årst.

08.02.07 08:04

STADION KANTRIDA (Nettavisen): KROATIA-NORGE 2-1:

Petter Vaagan Moen var den eneste nordmannen som greide å lure ballen inn bak Stipe Pletikosa onsdag kveld, noe hedemarkingen ikke hadde noe som helst imot. Ei heller var han redd for å fleipe litt med landslagskollega Ole Martin Årst, som i stedet for et mål i ettertid vil få kreditert en halv assist.

- Pen pasning av Årst, humrer Brann-yndlingen etter kampen, idet Årst går forbi.

- Ikke sant, gliser TIL-spissen.

Frøs til is
Petter Vaagan Moen vet likevel godt at Ole Martin Årst forsøkte alt annet enn å spille ballen til landslagskollegaen da drøyt tre minutter gjensto av ordinær tid.

Tromsø-spissen, normalt mister iskald i slike situasjoner, måtte ha frosset fullstendig fast da han så Stipe Pletikosa vente ham ut. Skuddet fra drøyt fem meters hold gikk rett i beina på den kroatiske sisteskansen. På returen var imidlertid Vaagan Moen på rett sted, og rolig banket unggutten ballen opp i det lengste hjørnet for sitt første landslagsmål.

- Moro, sa Vaagan Moen nøkternt etter kampen.

Lettet venstresiden
Sannsynligvis hadde han ikke regnet med såpass mye spilletid som han endte opp med, men med Marius Johnsens store problemer på venstrebacken, var Åge Hareide nødt til å foreta noen skikkelig grep i pausen. Ut gikk Køln-spilleren, inn kom Brann-spilleren, mens John Arne Riise gikk ned på backen. Det lettet i alle fall noe av presset på den norske venstresiden, og Vaagan Moen var også sentral i de tilløpene Norge hadde til spill i andreomgangen.

Noen vurdering av seg selv var 23-åringen likevel ikke villig til å gi etter kampen.

- Jeg så ikke kampen, så det er vanskelig å si hvordan jeg spilte, mener Vaagan Moen.

PS. Marius Johnsen har fått en god start i sitt Køln-opphold, men hadde sannsynligvis en av sine verste kamper i moderne historie. Etter kampen sa Åge Hareide at han allerede før kampen hadde planlagt å la Johnsen kun spille den første omgangen, og innsatsen til venstrebacken de første 45 minuttene fikk ham ikke til å forandre mening.

- Marius (Johnsen) så ut som om han spilte med en jernplate i skoen, sa landslagstreneren til den norske pressen etter kampen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.