*Nettavisen* Sport.

- Penger er absolutt ikke alt

Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Derfor gjør Therese Johaug som hun gjør.

15.11.12 18:16

BEITOSTØLEN (NTB): Norges største idrettsstjerner sparker privatlagene i langrenn hardt bak med å inngå langtidskontrakter med skiforbundet. Therese Johaug (24) mener signalet er krystallklart.

Torsdag skrev Johaug under papirene som binder henne til landslagets langrennssatsing i fem år. Først i 2017 vil langrennsidolet stå fritt til å fristes av milliontilbud fra utenforstående.

Avtalen er den lengste Norges Skiforbund har skrevet med en utøver. Petter Northug (26) undertegnet i sommer en fireårsavtale, mens Marit Bjørgen (32) inngikk en treårsavtale i høst.

- Helt klart at dette er et signal til privatlagene i langrenn. Når så vel Petter, Marit som jeg skriver under slike kontrakter, sier vi samtidig at det er landslaget som har det beste opplegget for at vi skal kunne lykkes, sier Therese Johaug til NTB.

Lokkemidler
Northug ble tidligere forsøkt lokket over til private aktører med en liten pengebinge i motytelse. Etter mye om og men valgte til slutt superstjernen å binde lojaliteten til landslaget.

For Johaug var valget av det enkle slaget.

- Penger er absolutt ikke alt. Viktigst for meg er å nå målene jeg har satt meg sportslig; kjenne på følelsen av å greie det. Da betyr penger intet. Jeg ønsker selv en trygghet og vet at det er landslaget som har det beste opplegget for å gjøre meg til verdens beste skiløper. For meg har det aldri vært aktuelt å bli med på noe privat lag. Jentene i laget, støtteapparatet og omgivelsene rundt landslaget gir meg muligheten til å bli best. Den matchingen jeg behøver får jeg ingen andre plasser enn her, slår den regjerende verdensmesteren fast.

Drar lasset
Med trekløveret under kontrakt har Norges Skiforbund for nærmeste framtid eliminert risikoen for å miste sine største stjerner til konkurrerende aktører på sponsormarkedet. Skiforbundet henter årlig inn 65 millioner sponsorkroner, og det er Northug, Bjørgen og Johaug som i hovedsak drar det lasset.

Nå får Johaug fem år i beste selskap på seg til å oppnå hovedmålet.

- Jeg har fortsatt mange år på meg til å ta nye steg. Det blir hardt med 50 nye verdenscupseirer (for å utligne Bjørgens 53) på de årene, særlig med det høye nivået som er i langrenn nå. Men det gjør bare sporten interessant for andre og morsom for oss. Den beste følelsen kommer ikke nødvendigvis av seier på seier på seier, men heller at man går i seg selv, er offensiv og hele tiden søker det beste i seg selv. Det morsomme med toppidrett er at man aldri vet når toppen – og bunnen – er nådd.

Langrennsløperne åpner sesongen på Beitostølen fredag. Kvinnene skal gå 10 kilometer fri teknikk, mens gutta skal i aksjon på 15 kilometer. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.