*Nettavisen* Sport.

- Perfekt å bannlyse dopingdømte

Fra nå av vil alle dopingtatte syklister ikke bare bli straffet med karantene. De vil også bli bannlyst av profflagene. - Perfekt, sier Thor Hushovd til TV 2 Nettavisen.

04.10.04 15:51

Regelendringen ble vedtatt på et av de uttalige UCI-møtene som foregår i forbindelse med verdensmesterskapet i sykling i Verona. De 17 teamene som foreløpig har blitt godkjent av Den internasjonale sykkelunionen (UCI) for deltakelse i den nye Pro Touren, deltok på møtet.

Får sparken straks
- Vi innførte et regelsett som alle forplikter seg til å følge. Og en av de betingelsene som skal oppfylles, er at dopingdømte straks får sparken og ikke kan ansettes av annet Pro Tour-team. Dette gjelder naturligvis ikke med tilbakevirkende kraft, det ville vært urimelig. Men nå vet alle hva de risikerer dersom de ikke holder seg innenfor lovens rammer, sier Team CSC-sjef Bjarne Riis til Politiken.

Dette betyr at ryttere som blir tatt i doping i fremtiden, mister muligheten til å delta i sykkelsportens største ritt som Tour de France, Giro d’Italia og Spania rundt.

- Dette er helt perfekt, det er det vi har ventet på, sier Thor Hushovd til TV 2 Nettavisen.

- Jeg har alltid ment at dersom du blir tatt i doping, bør du aldri få kontrakt igjen, og det ser det ut til vi er på god vei mot å oppnå nå. Det er veldig bra.

Kaggestad begeistret
TV 2s sykkelekspert Johan Kaggestad deler Credit Agricole-rytterens begeistring for regelendringen.

- Det er kjempefint at de setter press på de som doper seg, slik at de ikke får sjansen i et profflag igjen. Det har vært trist å se dopingdømte ryttere som litauiske Raimondas Rumsas og polske Marek Rutkiewicz delta i VM i Verona, sier Kaggestad.

- Det er bra at de strammer opp reglene slik at snuskete lag blir satt på sidelinjen, mener han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.