RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Perfekt med 0-8

Sist oppdatert:
Kåre Ingebrigtsen koste seg da Glimt fikk grisebank i Trondheim.

Da Bodø/Glimt møtte Rosenborg i januar, fikk treneren se et usedvanlig sterkt Rosenborg-lag. Samtidig visste han at de helgule var langt bedre enn oppgjøret ga inntrykk av.

- Det var ikke et gjenkjennende resultat for oss. Samtidig var det perfekt, ettersom alle ble enda mer sikre på at vi var elendige. Selv visste jeg jo at vi hadde mange spillere som var skadet eller utilgjengelige, sier Glimt-trener Kåre Ingebrigtsen til Nettavisen.

For de som ikke husker det, spilte bodøværingene med prøvespillende Iheb Hamzeh og Karl Morten Eck (ingen fikk kontrakt) i midtforsvaret, og en vikarierende Dritan Tani Stafsula på høyreback. I tillegg kom de under 0-3 i løpet av kampens første 12 minutter.

Drømmeåpning
Siden treningskampen i januar har bodøværingene imponert i løpet av de første syv rundene i årets eliteserie. Resultatene er overveldende: Fire seirer, en uavgjort og to tap.

Nettavisens - og mange andre mediers - nedrykksbanker ligger på tredje plass med 13 poeng.

- Vi har gjort det bra og det har vi også trodd på selv hele veien. Vi er gode nok til å være i Tippeligaen. Det vi holder på med og ønsker å gjøre, det fungerer, sier «Brutter’n».

- En tilfeldighet
I motsetning til en rekke andre tidligere utenlandsproffer, har den tidligere Manchester City-spilleren bygd seg gradvis opp som hovedtreneren.

Veien startet i Strindheim, via RBKs junioravdeling, Ranheim, Rosenborg igjen og endte overraskende nok opp som Tippeliga-trener i Bodø/Glimt.

- At jeg fortsatte innenfor fotballen, var egentlig en tilfeldighet, medgir han.

- Etter at jeg la opp som spiller i 1997 holdt jeg på med helt andre ting i et par år. Så begynte jeg å jobbe med rekruttlaget til Strindheim og tok C-kurset ved siden av.

Tilbud: Halv stilling
Kort tid etter fikk han tilbud om en halv stilling i RBKs junioravdeling i tospann med Trond Henriksen.

- Til slutt fikk jeg forhandlet meg frem til en full stilling. Jeg tenkte at dette var litt enten, eller. Etter dette tok det ikke lang tid før jeg syntes det var skikkelig artig å være tilbake innenfor fotballen igjen.

Ingebrigtsen slo seg imidlertid ikke til ro i Rosenborg. Han jobbet siden med både tredjelaget og andrelaget - før han gikk til Ranheim foran 2007-sesongen.

- På det tidspunktet var det aktuelt å bli med Per Joar Hansen til Aalesund, men det passet ikke for familien. Da hadde jeg valget mellom å bli i Rosenborg og å jobbe som juniortrener i 10 år, eller å stå på egne bein som hovedtrener.

Eventyrhøsten
Høsten samme år ble en ren bonus. Først fikk han tillit som assistenttrener i Rosenborg etter at Knut Tørum forlot klubben. Så vant Bodø/Glimt mot alle odds kvalifiseringen til eliteserien mot Odd Grenland.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

INN I RBK: Da Knut Tørum (.t.v.) avsluttet sitt arbeidsforhold i Rosenborg, rykket Kåre Ingebrigtsen opp som assistenttrener sammen med Trond Henriksen.
INN I RBK: Da Knut Tørum (.t.v.) avsluttet sitt arbeidsforhold i Rosenborg, rykket Kåre Ingebrigtsen opp som assistenttrener sammen med Trond Henriksen.

Nordlendingene hadde da allerede bestemt seg for å skifte ut Kent Bergersen med nettopp Ingebrigtsen. Trønderen fikk eliteseriekontrakten i gave, samtidig som hans egen trenerutvikling skjøt rakettfart.

- Jeg hadde regnet med at vi skulle være et Adecco-lag, men jeg hadde ingen betenkeligheter med å ta jobben. Jeg hadde fryktelig lyst til å trene dem. De spiller en fotball som passer meg og klubben har riktig størrelse, sier han.

Blir i 15 år?
- Mange av kollegene dine har hoppet rett fra proffkarrierer til Tippeliga-jobber, hvorfor var ikke det riktig for deg?

- Jeg har aldri hatt en slik tilnærming til det. Jeg vil ikke bare overta en klubb, jeg vil trene en klubb som føles riktig for meg der og da. Det var den følelsen jeg fikk da Bodø/Glimt kom på banen, derfor var det også uinteressant om de spilte i Tippeligaen eller Adeccoligaen.

- Bærer du på en drøm om en dag å overta Rosenborg?

- Nei, det har jeg ikke. Akkurat nå ser jeg for meg å være i Bodø i 15 år. I hvert fall så lenge at jeg føler at jeg har noe å bidra med, samtidig som jeg utvikler meg selv.

Venter på RBK-marsjen
Etter den positive innledningen på sesongen er det uansett ikke fritt for at det har dundret i vei noen tekstmeldinger mellom Bodø og Trondheim by.

De første syv rundene har ikke vært like gunstige for RBKs egen del, selv om 4-0 seieren mot Lillestrøm nok smakte godt.

- Jeg har ingen spesielle følelser i forhold til det. Det jeg vet er at er at RBK kommer seg oppover tabellen snart. De jobber hardt hver dag, de har gode spillere og trenere - og det er bare et tidsspørsmål før de marsjerer igjen.

På billigsalg
Ting tyder på at bakgrunnen fra Trondheims lavere divisjoner har gjort Ingebrigtsen godt. Flere av spillerne han har hentet til Bodø har han også oppdaget under trenervervene sine i hjemtraktene.

- Thomas Rønning ble hentet rett fra Strindheim i 2. divisjon til oss. Det viser bare at dersom vi finner spillere med de rette ferdighetene, som også er gode nok til å ta nivået i Tippeligaen, ja så trenger de ikke å koste millioner av kroner.

På billigsalg har også klubben hentet 19 år gamle Birkir Bjarnason fra Viking på lån, og snappet opp Per Verner Vågan Rønning fra svenske AIK Stockholm.

- Vi jobbet med AIK i fire måneder før de slapp ham. Da Erik Hoftun dro, var det Per jeg ville ha inn som erstatter. Han passer godt til spillemåten vår, og er en meget bra stopper. Du skal lete godt for å finne en som er mye bedre enn ham i Tippeligaen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

TREKKES FREM: Runar Berg er en av spillerne Kåre Ingebrigtsen mener skal ha 'skylden' for Bodø/Glimts gode sesongåpning.
TREKKES FREM: Runar Berg er en av spillerne Kåre Ingebrigtsen mener skal ha "skylden" for Bodø/Glimts gode sesongåpning.

- Hører de på meg?
Og når Glimt-treneren begynner å snakke om spillerne sine, kan han snakke lenge. Faktisk blir han beklemt av at så mye av intervjuet allerede har dreid seg rundt hans person.

- Det er viktig at dette ikke blir en hyllest av meg som trener. Den viktigste jobben i Bodø er det spillerne som har stått for, påpeker han og fortsetter:

- Vi har en Runar Berg, vi har en Christian Berg, vi har en Jan-Derek Sørensen, vi har en Stig Johansen, vi har en Thiago Martins og vi har en Trond Olsen. De er disse som er den viktigste årsaken, ikke treneren. Jeg vet ikke om de hører på hva jeg sier en gang, legger han til med et smil.

Kommentér Kåre Ingebrigtsen under artikkelen, hvor stor del av æren har han for Glimt-oppturen?

Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere