*Nettavisen* Sport.

- Perfekt tour-start for Thor og Edvald

Foto: Stian Lysberg Solum (Scanpix)

Eurosportkommentator optimistisk på norske vegne.

10.10.11 20:17

Mandag ettermiddag lakk det som antas å være ruten til Tour de France i 2012.

Selv om ingen har sett selve etappeprofilene, kan man danne seg mange bilder av hvordan etappene ser ut.

Det som er klart er at det blir tre målganger på toppen av et fjell – som vanlig. Det blir over ni mil tempo, noe som er en økning, men langt fra sensasjonelt sammenlignet med tidligere utgaver. Prologen er tilbake og det er ingen lagtempo.

Det ryktes også at flere av etappene i den første uken avsluttes på toppen av korte bakker, mye likt det vi fikk se i 2011-utgaven av rittet.

Bli venn med procycling.no på Facebook!

Optimistisk for Thor og Edvald
Eurosportkommentator Ole Kristian Stolenberg er positiv til ruten, spesielt med norske briller.

- Det er vel en middels spennende rute. Jeg har ikke fått sett noen profiler ennå. I starten kan det kanskje se litt kjedelig ut med mange spurtetapper, men jeg tror mange av de etappene viser seg å passe godt for Edvald og Thor, sier Stoltenberg til procycling.no.

Før han forsetter med noe som kan være gode nyheter for norske sykkelentusiaster:

- Dette kan være en perfekt tour-start for Edvald og Thor. Seks kilometer med prolog høres jo ut som dobbelt norsk, spesielt dersom den er teknisk.

At antall tempokilometer er økt ser kommentatoren positiv på.

- Jeg synes det er greit det blir mye tempo i 2012. Det er bra at de veksler litt på det fra år til år. Med norske briller ser dette totalt sett ut veldig bra. Det kan bli mye Edvald og Thor.

Les også: Tour de France-ruten avslørt?

Tempoduell
Med et økt antall tempokilometer ser ruten ut til å passe den regjerende vinneren Cadel Evans meget godt. Stoltenberg har tro på en duell mellom nettopp Evans og briten Bradley Wiggins.

- Dette kan fort bli en duell mellom Wiggins og Evans. Etter tredjeplassen i Spania rundt må vi ta Wiggins på alvor, analyserer Stoltenberg.

- Det skal også bli spennende å følge de antatt temposterke dieselmotorene Levi Leipheimer og Andreas Klöden.

Når det gjelder Alberto Contador så er hans deltakelse nok en gang usikker, men det er ventet at en endelig avgjørelse i farsen om den spanske biffen kommer i god tid før tour-starten i Liège.

- Hvis Contador stiller må vi regne med han. Han har tross alt vunnet seks Grand Tours og står også med etappeseier på individuell tempo i Tour de France, poengterer den rutinerte sykkelkommentatoren.

Brødrene Schleck er taperne
Det som synes klart er at brødrene Schleck er de store taperne med mange tempokilometer på menyen. De to evner ikke å heve seg til å prestere på et akseptabelt nivå på tempoer i de store rittene.

- Ja, de er de store taperne. På nitti kilometer tempo, pluss prolog, hva kan det bli? Seks til åtte minutter i verste fall? undrer Stoltenberg.

Samtidig burde løypa gjøre at brødrene må begynne å angripe tidlig.

- Det kan jo bli et fyrverkeri med en gang det går oppover. De bør begynne å angripe tidlig. Selv om Bruyneel er en taktiker får han litt av hvert å tenke på her, avslutter Stoltenberg til procycling.no.

Hva tror du? Diskuter i kommentarfeltet under!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.