RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Petter blir nok aldri helt enig

Foto: Håkon Mosvold Larsen (Scanpix)
Sist oppdatert:
Petter Northug og landslagstrener Morten Aa Djupvik må løse ei OL-floke.

Petter Northug gikk fire distanser og vant tre gull under VM i Liberec – og la ikke skjul på at han var misfornøyd med at han ikke også fikk gå VM-sprinten.

Neste år har 23-åringen lyst til å gå alle de seks langrennsdistansene under OL i Vancouver. Det har landslagstrener Morten Aa Djupvik for lengst varslet at ikke blir aktuelt.

Men diskusjonen er ikke over.

- Petter blir nok aldri helt enig i den avgjørelsen. Mer enn noen har han lyst til å gå absolutt alle skirenn, også i OL. Men vi er inne i en prosess, og når OL starter, tror jeg Petter har akseptert at det er vanskelig å ri mange hester samtidig. Det er bedre med ett gull en seks fjerdeplasser, sier Djupvik til Nettavisen.

- Rom for å justere
Hvilke distanser Northug skal gå, er imidlertid ikke bestemt.

- Ut fra det han presterte i vinter, kan han jo være en kandidat på alle distanser. Det er ikke sikkert vi tar noen endelig avgjørelse på hva han ikke skal gå før OL starter. Vi skal ha en plan, men det skal være rom for å justere, sier Djupvik.

Men allerede før sesongen starter i november, vil Djupvik og Northug foreta prioriteringer som får konsekvenser for hvilke OL-distanser den unge trønderen skal gå.

- Petter kan ikke gå alle renn i verdenscupen heller. Når vi har bestemt oss for hvilke renn han skal prioritere der, vet vi også hvilke OL-distanser som skal prioriteres. Det handler jo om å kvalifisere seg på lag også, poengterer Djupvik.

Seks renn på 14 dager
OL-programmet innledes med 15 km fristil (intervallstart) 15. februar og avsluttes med 50 km klassisk (fellesstart) 28. februar. Det betyr at de seks distansene er fordelt på 14 dager.

I utgangspunktet er det grunn til å tro at den klassiske sprinten 17. februar er distansen som ryker først. I så fall får Northug fire fridager mellom 15-kilometeren og 30 km fellesstart med skibytte, som trolig er hans største gullsjanse.

- Jeg mener tremila er Petters beste individuelle distanse, og at femmila er den nest beste, sier Morten Aa Djupvik.

- Så du mener Northug har større gullsjanse på en ren klassiskdistanse enn en ren skøytedistanse?

- Ja, jeg mener han har større sjanse i klassisk, fordi det er fellesstart. Selv om han er teknisk bedre i skøyting, klarer han å gå forbausende effektivt i klassisk også når han går i felt – i tillegg til at vi selvfølgelig skal jobbe mer med teknikken fram mot OL.

Forventer ikke enighet
- Hva hvis Northug tar gull på åpningsdistansen – kan det bli aktuelt å la han gå alt da?

- I utgangspunktet ikke.

- Tror du Northug blir forbannet den dagen han får endelig beskjed om hvilken distanse han ikke skal gå?

- Ikke forbannet. Men som sagt, hundre prosent enig kommer han nok ikke til å være, erkjenner Morten Aa Djupvik.

Sjekk siste vintersportsnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere