- Petter er bedre enn Kvisvik

Sentrale personer i fotball-Norge mener Brann kan ha skutt gullfuglen ved kjøpet av Petter Vaagan Moen (21).

22.06.05 21:59

Stig Inge Bjørnebye, Nils Johan Semb, Mons Ivar Mjelde og Ståle Solbakken er skjønt enige om at U21-spilleren er blant dem som kommer til å prege norsk fotball det neste tiåret.

I dag ble det klart at Petter Vaagan Moen forlater Ham-Kam til fordel for Brann etter årets sesong.

- En veldig spennende spiller som er unorsk og ærekjær i stilen. Det ser ut som om han kommer til å miste nattesøvnen når han gjør feil. Petter har internasjonale pasningsferdigheter, og han lyser av vilje til å utvikle seg videre. Fysisk kan han bli enda bedre, sier landslagets assistenttrener Stig Inge Bjørnebye til TV 2 Nettavisen.

- Ståle Solbakken har sagt at Vaagan Moen bør få sin A-landslagsdebut i løpet av året, tror du det er realistisk?

- Jeg vil ikke legge press på ham ved å spekulere i det.

- Mest spennende
Ståle Solbakken er selvfølgelig skuffet over at stortalentet forlater Ham-Kam, men forstår valget – og roser sin elev opp i skyene. Når TV 2 Nettavisen ber ham sammenlikne Vaagan Moen med to andre som har skiftet klubb denne uka, Raymond Kvisvik og Magne Hoset, svarer han følgende:

- Han er den mest spennende av de tre, og er allerede nå bedre enn Raymond Kvisvik. Petter er jo bare 21 år gammel, men kommer til å være bedre enn Magne Hoset når han er like gammel som Hoset er nå (24 år, red.anm.).

Slik beskriver han Vaagan Moens ferdigheter:

- Petter er veldig god i nærteknikken, han kontrollerer ballen kjapt, er intens i både det offensive og defensive arbeidet, og besitter mye stå-på-vilje, sier Solbakken, som likevel mener eleven kan bli bedre på mye.

- Han er fortsatt uferdig på enkelte områder, blant annet burde han både hatt flere assister og mål. Petters største styrke er selvdisiplinen og det at han hele tiden vil bli bedre.

- Formidabel utvikling
Tidligere landslagssjef Nils Johan Semb er også meget svak for Petter Vaagan Moen:

- Han er en spiller jeg har stor tro på. Jeg har fulgt Petters utvikling nøye, og han er uten tvil en av de mest lovende venstre midtbanespillerne i Norge, sier Semb, som regner med Brann velger å bruke nyervervelsen som en direkte erstatter for Raymon Kvisvik på venstreflanken.

Selvfølgelig er også Brann-trener Mons Ivar Mjelde glad for å ha fått på plass en erstatter for Raymond Kvisvik samme dag som Brann ble enige med Fredrikstad om en overgang for østfoldingen.

- Petter er et av stjerneskuddene på U21-laget, og han har hatt en formidabel utvikling det siste året. En meget nyttig tilvekst, fastslår Mjelde overfor TV 2 Nettavisen.

31 landskamper
Petter Vaagan Moen ble ifølge Ham Kams hjemmeside tatt opp i A-stallen foran 2001-sesongen som førsteårs junior. Han fikk seks kamper på a-laget den første sesongen, men kun én fra start. Fra 2003-sesongen har han vært fast på klubbens midtbane.

Han har også 31 aldersbestemte landskamper for Norge, og er denne sesongen en av bærebjelkene på U21-landslaget.

Denne sesongen har Petter Vaagan Moen elleve seriekamper for Kamma. Sesongens første scoring kom mot Odd Grenland hjemme på Briskeby søndag da Ham-Kam vant 2-1 i det viktige bunnoppgjøret.

Du ser scoringen på web-tv her.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.