- Petter er på hogget

Foto: Håkon Mosvold Larsen/SCANPIX

Landslagstreneren mener Northug var taktisk smart på sprinten.

18.03.09 20:36

Petter Northug røk ut i kvartfinalen i onsdagens verdenscupavslutning i sprint i Stockholm, og tapte fire poeng til sveitsiske Dario Cologna i kampen om sammenlagtseieren i verdenscupen i langrenn.

Landslagstrener Morten Aa Djupvik er imidlertid ikke bekymret for formen til Northug før avslutningsøvelsene i helga.

- Når Cologna røk ut i kvartfinalen tror jeg det var greit at Petter gjorde det samme, sier Aa Djupvik til Nettavisen, og legger til:

- Han gjorde på sett og vis det han kunne i dag, men hvis Petter måtte gå videre fra kvartfinalen ville han nok klart det. Han har hatt et tøft konkurranseprogram både under og etter VM, og det er nok lurt å samle kreftene før de tre siste rennene.

- Merker sesongen
Northug endte på 19. plass på sprinten, mens Dario Cologna havnet tre plasser høyere på resultatlista.

Avstanden mellom de to er på bare 16 poeng før verdenscupen avsluttes i Stockholm med renn både på fredag, lørdag og søndag.

Men Aa Djupvik mener at trønderen, som stakk av med tre VM-gull i Liberec tidligere i vinter, er bedre stilt enn de fleste av konkurrentene før det hele skal avgjøres.

- Formen til Petter er absolutt på topp. Selvfølgelig merker også han at det har vært en lang sesong, men han er veldig innbitt i kampen om den gule trøya. I forhold til de andre er han veldig på hogget, mener landslagstreneren, som fikk se at de norske sprinterne sørget for nok en storeslem med tredobbel seier onsdag.

Det på tross av at Ola Vigen Hattestad, den ubestridte sprintmesteren denne sesongen, ikke klarte å kvalifisere seg til A-finalen.

Gleder seg
- Ola gjør noen kjempeløp, men det er tøft å forsvare seire på seire. Han bommet kanskje litt taktisk i semifinalen i dag, og da er det greit å ha tre andre der oppe, mener Aa Djupvik.

- Det er utrolig moro med Johan (Kjølstad) og de andre, som virkelig fikk det til i dag.

I A-finalen i dagens sprint gikk Kjøstad inn til en solid seier, og ble fulgt av Jon Kristian Dahl og Eldar Rønning på seierspallen.

Nå skal det imidlertid fokuseres mot helgas avslutning, og hviledagen på torsdag skal utnyttes fullt ut.

- Nå skal vi tilbake til hotellet i kveld og få oss litt mat. Så blir det en rolig dag i morgen, med en liten treningsøkt, forteller Aa Djupvik.

- Kommer Petter til å vinne sammenlagtseieren?

- Ja, det tror jeg. Det er på langt nær avgjort, men Petter er skikkelig på hogget, og kommer ikke til å gi seg uten kamp. Det kommer til å bli moro!

På fredag er det klart for «Kongen av Mördarbakken», der utøverne må kjempe seg opp en lang og tung motbakke i den 3,3 kilometer lange prologen.

Sjekk detaljene om hvordan cupen avgjøres her!

Verdenscupavslutningen fortsetter med 20 kilometer fellesstart på lørdag og 15 kilometer jaktstart på søndag.

Sjekk siste sportsnytt her!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.