*Nettavisen* Sport.

- Petter har nøkkelrolle

Foto: AFP/Scanpix

Rallyringreven Carlos Sainz mener Petter Solberg har en nøkkelrolle i thrilleravslutningen på årets VM-sesong.

01.10.09 16:39

To runder gjenstår før årets verdensmester skal kåres. Mikko Hirvonen har i øyeblikket grepet om VM-tittelen, men bare fem poeng bak Ford-føreren lurer Sebastien Loeb. Franskmannen vil fryktelig gjerne styre sin Citroën inn til seier for sjette år på rad.

Nyhet: Spill Lotto og Tipping på mobilen

Samtidig kjemper de to nevnte bilfabrikkantene en innbitt kamp om seieren i årets fabrikkmesterskap. 13 poeng skiller i Citroëns favør før de to siste rundene, hvilket betyr at det meste er åpent også der.

Carlos Sainz, som selv har to VM-triumfer på merittlista, mener Petter Solberg innsats i sesongavslutningen kan bli helt avgjørende for utfallet av årets mesterskap.

- Både Petter og Dani Sordo spiller nøkkelroller, sier Sainz til wrc.com.

Kan ta poeng
Spanjolen, som vant 26 VM-runder i sin innholdsrike karriere, er fortsatt svært opptatt av det som skjer i rallysporten. Han gleder seg til thrilleravslutningen på årets sesong – og første kapitel skrives i hans eget hjemland denne helgen.

Sainz tror Petter Solberg kan være med å på å avgjøre, særlig fabrikksmesterskapet, i Citroëns favør.

- Petter har jo akkurat byttet bil til en C4 og kan ta poeng for Citroën nå. Og han kan være veldig, veldig rask. Det er bare spørsmål om hvor raskt han vender seg til det nye oppsettet, sier spanjolen.

Han har naturligvis registrert at Citroën-ledelsen har innlemmet østfoldingen i fabrikkens Junior-team – slik at han kan ta poeng i fabrikksmesterskapet i den siste VM-runden i Wales. Håpet er at Solberg skal plassere seg foran den ene eller begge Ford-førerne – og på den måten frata rivalen viktige poeng i kampen om tittelen.

Må unngå feil
Carlos Sainz, som selv har kjørt for begge de rivaliserende bilfabrikantene, synes det er vanskelig å spå utfallet av årets sesong.

- Det er ikke lett å peke ut en vinner. Jeg føler den samme lojaliteten til begge leire, og har mange gode venner begge steder. Jeg tror uansett ikke duellene vil avgjøres av hvem som er raskest, men derimot av hvem som gjør færrest feil, sier 47-åringen.

- Alle vet at Sebastien er rask på asfalt og at Mikko er god under sesongavslutningen i Storbritannia. Betyr det at de vinner hvert sitt rally, er presset på Loeb, tilføyer han.

Rally Spania starter fredag morgen. Løpet kjøres som tidligere utenfor Barcelona. (ANB)

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.