- Petter må skjerpe seg

Foto: (FOTO: ØRN E. BORGEN/SCANPIX)

Petter Tande kom for sent til start i lørdagens kombinert-NM. Etterpå måtte han tåle en irettesettelse fra lagkompisen Magnus Moan.

HEISTADMOEN (TV 2 Nettavisen): Petter Tande vant til slutt et suverent NM-gull, hans første på seniornivå. Men det kunne ha endt med et pinlig nederlag. 20-åringen fra Trondheim holdt nemlig på å gå glipp av starten i langrennet.

- Plutselig fikk jeg beskjed om at det var et minutt til start. Da sto jeg fullt påkledd. Det ble litt travelt, medgir Tande.

Han kom seg av gårde 15 sekunder etter at klokka begynte å tikke. Det hadde han råd til med to minutter å gå på fra hopprennet og en god dag i sporet.

- Irritasjonsmoment
Sølvvinner Magnus Moan er imidlertid lite fornøyd med Tandes forsinkelse.

- Det er veldig typisk Petter, det der. Han er ofte litt sløv. I lengden blir det et irritasjonsmoment for laget, sier Moan.

- Petter må skjerpe seg, fastslår han. Irritasjonen stikker likevel ikke så dypt:

- Jeg hadde syntes synd på Petter hvis han ikke hadde vunnet, med det forspranget. Men han gikk et veldig godt langrenn. Før start hadde jeg et håp om å hente ham inn, men det var håpløst i dag.

- Ikke første gangen
Petter Tande innrømmer glatt at han ofte tar i overkant lett på ting.

- Jeg liker å ta det med ro. Det er ikke første gang jeg kommer for sent til start. Det skjedde blant annet i hovedlandsrennet da jeg var 15 år, forteller han – tilbakelent og med et skjevt smil.

Kombinertsjef Frode Moen skulle også ønske at Tande var litt mer skjerpet.

- Magnus har litt rett. Petter er for sløv, og det der er noe vi har jobbet mye med. Men vi har tydeligvis et stykke igjen.

Ingen OL-garantier
- Finnes det noen unnskyldning for å komme for sent til start i NM?

- I utgangspunktet ikke. Men til Petters forsvar, skal det sies at det ikke kom mange opplysninger fra arrangøren før starten. Og etter min klokke var de rimelig tidlig ute.

- Kan du love at Petter kommer tidsnok til start i OL?

- Hehe, nei det kan jeg aldri garantere.

Moen var for øvrig svært fornøyd med Tandes innsats.

- Han er i knallform i bakken og gikk et meget godt langrenn, konstaterer han.

Årsbeste
- Årsbeste i sporet, fastslår Tande selv. Ennå er han ikke kvitt forkjølelsen som har forfulgt ham gjennom hele sesongen.

- Nå gir jeg f¿ Jeg har funnet ut at jeg ikke blir noe verre av å gå renn, og da er det ikke noe poeng å spare seg.

Søndag og mandag trener de OL-klare kombinertløperne i Lysgårdsbakken på Lillehammer for å forberede seg til verdenscupen i Seefeld neste helg.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.