RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Håkon Mosvold Larsen/Scanpix

- Petter reiser hjem

Sist oppdatert:
Petter Northug ble slått ut i kvalifiseringen på sprinten, og føler seg sliten.

BEITOSTØLEN/OSLO (Nettavisen): Petter Northug leverte meget svak innsats på under sesongåpningen på Beitostølen fredag og endte helt nede på 49.-plass på 15 km friteknikk.

Sist av alle.

Og også lørdagens sprint ble en ny nedtur for det norske langrennsesset. Allerede i kvalifiseringen ble Northug slått ut. De siste 15 meterne av løpet slakket Northug veldig av på farten.

- Følte seg tung i kroppen
Petters far, John Northug, som var til stede på Beitostølen, tror sønnen ikke var helt i toppslag, etter det tøffe løpet fredag.

- Det er vanskelig å si om han var fornøyd med dette, men Petter følte seg nok tung i kroppen, og kanskje synes han at en gjennomkjøring var nok i dag, sier John Northug til Nettavisen.

Petter Northug selv kommenterte ikke løpet etter målgang, og var allerede ute på en rolig skitur da det ble klart at han var slått ut.

24-åringen uttalte før konkurransene på Beitostølen at han «driter i» hvordan han presterer under den nasjonale åpningen, og at han heller håper å stille sterkere når verdenscupen innledes i Gällivare neste helg.

Etter løpet kunne også informasjonssjef i skiforbundet Claes-Tommy Herland fortelle at Northug trolig reiser hjem søndag.

Dermed kommer trønderen ikke til å gå 15 kilometer klassisk. Grunnen til at han nå har valgt å reise hjem er at han er sliten.

Tomas foran Petter
Dette betyr også at det er første gang i historien at lillebror Tomas Northug slå storebror i et seniorrenn. Thomas Northug ble nummer ti med tiden 2,39,376, mens Petter ble nummer 31.

Raskest av alle på kvalifiseringen var Anders Gløresen med tiden 2,36,18 minutter. Ken Ove Clausen ble nummer to, mens Eirik Bransdal var tredje best i kvaliken.

Se resultatlisten her!

Sprintfinalene starter fra 13.50.

Sjekk siste vintersportsnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere