- Petter tenker ikke på penger

Petter Northug kunne ha vært VM-millionær allerede. Men pappa John bedyrer at pengene er det siste Petter Northug tenker på.

24.02.07 09:49

Før VM ble det kjent at Petter Northug har gullkantede avtaler som sikrer ham store pengebeløp dersom det går bra i mesterskapet. En bronse individuelt gir for eksempel én million kroner. Sølv og gull gir enda mer.

Fredag falt Tor Arne Hetland på lagsprinten og ødela for en sikker medalje. Lørdag falt Northug selv fra et - i alles øyne - sikkert VM-gull.

Har ikke kontroll
Men pappa Northug bedyrer at penger ikke er viktig i denne sammenhengen. Ikke i det hele tatt.

- Det er ikke det som er i tankene til Petter. Han har ikke oversikt over økonomi i det hele tatt. Jeg har faktisk selv heller ikke tenkt tanken før du spør meg om det, sier John Northug til Nettavisen lørdag formiddag.

Faren til Norges mest fargerike skiløper sto selvfølgelig tidlig opp for å se sin sønn på TV.

- Det var jo en som var i kanonslag. Han hadde sin sjanse i dag. Han får ikke for mange av dem i karrieren, og det var synd at det gikk sånn. Men det som er bra, er at han er i form, og at han får nye muligheter. Ellers tror jeg det ville ha vært tungt å være i Japan nå, sier Northug senior videre.

Må ikke endre noe
Han mener junior falt for eget grep da han ble for ivrig mot slutten.

- Men jeg vil ikke si at han må forandre på noen ting. Han må stå på på akkurat samme måte, han må fortsette å være like aggressiv i sprint som i felt. Det er nå min kommentar. Men det er klart: 5. plass er jo klart bra for gutten.

- Har du snakket med han ennå?

- Nei. Han skal få ta dette for seg selv nå. Men jeg skal ringe på'n etterpå.

- Hva skal du si til ham?

- Nei, jeg er jo stolt av'n.

- Tror du han hadde tatt gull i dag?

-Hadde tatt gull
- Det blir jo veldig subjektivt, da, men i mine øyne: soleklart. Samtidig har jeg et prinsipp, og det er at det er jævlig dumt å prøve å forandre på en resultatliste. De som inntok pallen i dag, de gjorde gode løp, og de fortjener å være der.

John Northug snakker med sin sønn hver dag i Japan. Og han hører på sønnens stemme at gutten er i storform.

- Jeg har sett det på ansiktsfargen hans også, sier Northug senior. Han tror Petter kommer til å slå kraftig tilbake på 15-kilometeren.

- Ja, jeg tror det. Han er første års senior, og distanse er ikke hans styrke. Forventningene til tremila var ikke så enorme, men jeg tror han kommer til å gjøre et godt løp på 15-kilometeren, avslutter John Northug.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag