*Nettavisen* Sport.

- Pinlig, Sverige

Foto: (Reuters/Scanpix)

Svenske hockeyfans er i harnisk etter at nasjonens yndlinger la seg mot Slovakia.

22.02.06 10:43

Pinlig av svenskene? Si din mening i Veggavisen!

Sveriges hockeylandslag ville få en langt enklere reise til OL-finalen med tap for antatt svakere Slovakia. Da ventet nemlig Sveits i kvartfinalen, i stedet for langt sterkere motstandere som Canada eller Tsjekkia.

Ønsketap
Etter først å ha antydet at svenskene ikke ville anstrenge seg veldig for å vinne, gjorde landslagssjef Bengt-Åke Gustafsson kuvendig og forsikret om at Sverige selvsagt ville gjøre det de kunne for å vinne tirsdagens kamp.

Men alle som fulgte kampen kunne konstatere at Söta bror ikke akkurat ofret blod og svette for å vinne. Riktignok spilte slovakene tidvis stor hockey, men svenskenes innsats var ynkelig.

- Et svik
Og reaksjonene har ikke uteblitt. Etter å ha gått rundt i kollektiv gullrus etter å ha innkassert de første gullmedaljene på 12 år, er OL-gale svensker nå pinligt berørt av Tre Kronors innsats.

«Pinlig», «et svik», «skandaløst», «kyllinghockey» og «usportslig» er blant karakteristikkene som går igjen. Flere av Aftonbladets lesere fyrer løs mot landslaget i avisens debattforum. Enkelte går så langt som å sette likhetstegn mellom det å tape med vilje og doping.

- En parodi
SVTs hockeyekspert Niklas Wikegård slaktet landslagets innsats direkte på luften.

- Dette er en parodi. Jeg trodde ikke vi kunne spille så dårligt. Jeg synes det er på grensen til at man skjemmer seg ut, skal jeg være ærlig, sier Wikegård.

- Gjorde sitt beste
De svenske spillerne og lagledelsen slår imidlertid hardt tilbake mot påstandene om at de la seg med vilje. Og Det internasjonale ishockeyforbundet (IIHF), som innledet gransking av Tre Kronor etter Gustaffsons uttalelser før kampen, frikjenner svenskene.

- De gjorde sitt beste, mener IIHF-president René Fasel.

I så fall er det ingen grunn for Sverige til å håpe på gull i OL-turneringen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag