RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Plussgrader kan ha reddet livet hans

Foto: imago/Eibner/ All Over Press
Sist oppdatert:
Walter Hofer tror det milde været kan ha reddet Thomas Morgenstern.

Thomas Morgenstern pådro seg hodeskader og en punktert lunge etter fredagens fall i skiflygingsbakken i Kulm. Renndirektør, Walter Hofer, hevder at plussgrader kan ha reddet 27-åringens liv.

Det er til Kronen-Zeitung at Hofer kommer med sin påstand.

- Vi hadde en veldig utfordrende kunstsnø i bakken, men plussgrader myknet snøet og dempet skaden, sier Hofer til den østerrikske avisen.

På bedringens vei
Morgenstern mistet kontrollen over skien i sitt andre treningshopp fredag, og landet i cirka 100 kilometer i timen i kulen, før han skled bevisstløs nedover bakken.

Se video av fallet her.

Legene som behandlet hoppstjernen fryktet lenge at 27-åringen hadde pådratt seg lignende hodeskader som den tidligere Formel-1-stjernen Michael Schumacher, men mandag kom gladmeldingen om at Morgenstern er på bedringens vei.

- Hjerneblødningen har trukket seg tilbake, sier medisinsk direktør ved sykehuset i Salzburg Josef Obrist.

Takket for meldinger på Facebook
Hopperen kom selv med følgende uttalelse på sin Facebook-side mandag:

- Jeg er så takknemlig for å være på bedringens vei. Jeg er målløs over alle meldinger og gode ønsker. Jeg prøver å lese så mange av dem som mulig, de gir meg styrke. Tusen takk til min familie, det medisinske apparatet og alle som står ved min side.

I tillegg kan Morgenstern også glede seg over at landslagssjef Alexander Pointner holder av en plass til Morgenstern på OL-laget.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere