RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Plutselig ble jeg frakjørt

Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com)
Sist oppdatert:
Thor Hushovd maktet ikke følge tetgruppen under klassikeråpningen i Belgia.

Det så lenge bra ut for Thor Hushovd under årets første brosteinsklassiker.

Med seks mil igjen av Omloop Het Nieuwsblad kom nordmannen seg avgårde i det avgjørende bruddet. I motsetning til Lars Boom kom Thor Hushovd seg helskinnet gjennom posisjonskampen før Taaienberg.

Les også: Her får Boom smake brostein

Men da bruddet, som på det tidspunktet hadde nesten to minutter ned til hovedfeltet, suste over over det 2300 meter lange brosteinsstrekket Paddestraat fikk 33-åringen nok.

- Jeg var meget fornøyd da jeg satt der med de beste rytterne, men så hadde jeg et dårlig øyeblikk. Jeg vet ikke hva som skjedde, plutselig var jeg frakjørt.

- Jeg var litt usikker med tanke på at både Omega Pharma-Quick Step og Sky hadde to ryttere i bruddet, men jeg var hele tiden trygg på at jeg kunne være der i finalen. Dessverre opplevde jeg er lite heldig øyeblikk, oppsummerte Thor Hushovd i en pressemelding.

Gilbert punkterte
Sportsdirektør John Lelangue mente følgende:

- Uten radio og posisjon nummer 21 i bilkøen var vanskelig for oss å kommunisere. Vi kunne ikke snakke med Thor og spørre hvordan han følte seg, eller be de andre rytterne om å kjøre. Vi beskyttet våre ryttere slik vi ønsket, det er en god start for klassikerlaget oss.

Lelangue la også til at de helst ville sett at Hushovd hadde en lagkamerat med seg i bruddet. Det hører med til historien at Philippe Gilbert punkterte like før det avgjørende bruddet gikk.

Greg Van Avermaet ble beste BMC-rytter på femteplass.

Sep Vanmarcke (Garmin-Barracuda) vant rittet. Les hvordan det hele gikk her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere