*Nettavisen* Sport.

- Plutselig er det helt ræva

Foto: Scanpix/Håkon Mosvold Larsen

Emil Hegle Svendsen mener det har spredd seg en usikkerhet i skiskyttertroppen.

02.02.12 10:21

HOLMENKOLLEN (Nettavisen): Emil Hegle Svendsen ligger for øyeblikket på andreplass i verdenscupen sammenlagt, men etter jul har det svingt i prestasjonene både for trønderen og resten av landslaget.

På 10 kilometeren i Anterselva for en drøy uke siden leverte nordmennene den svakeste lagprestasjonen siden Lillehammer-OL.

Les også: Nekter å gi Emil rett

Usikkerhet
Hegle Svendsen, som ble beste nordmann på 23.-plass, har sin egen oppfatning av hva som er grunnen til formsvikten.

- Vi har vært usikre og usikkerheten har spredd seg med de dårlige prestasjonene og plutselig er det helt ræva. Det er vanskelig å prestere over tid hvis du går rundt og er usikker på deg selv. Da mister du den offensive innstillingen, som du hvert fall er avhengig av på skytingen. Blir man utrygg og usikker der, er det umulig å prestere over tid, sier Hegle Svendsen til Nettavisen.

Før sesongen utpekte han Tarjei Bø som sin største konkurrent til sammenlagtseieren i verdenscupen. Bø ligger på sjetteplass sammenlagt og har kanskje ikke levd helt opp til forventningene. Svendsen håper lagkameraten tar steget opp i andre del av sesongen.

- Jeg hadde jo håpet at både jeg og Tarjei skulle være topp tre. Nå er vi bare halvveis i sesongen, så jeg tror fortsatt vi kan komme tilbake og gjøre det bra. Jeg tror ikke Tarjei er fornøyd med situasjonen sånn den er nå. Og det er ikke jeg heller. Vi er i angrepsposisjon og har mye å bevise framover. Formmessig ligger vi greit an til å være på topp i VM, mener trønderen.

Går for VM-gull
Første sjanse til å vise at VM-formen er i anmarsj, får skiskytterne i torsdagens sprint i Holmenkollen. Hegle Svendsen håper at kroppen og hodet gir positive svar.

- Jeg er ute etter bekreftelse på at jeg er på riktig vei. Jeg er ikke avhengig av å gjøre det bra i morgen, men jeg skal gå ut og være superoffensiv. Det er da jeg er best - når jeg går ut og har det gøy.

Selv om VM i Rupholding er rett rundt hjørnet, har ikke 26-åringen problemer med å fokusere på verdenscuprennene i Holmenkollen.

- Jeg får selvtillit av å gå gode renn. Fram til VM, har jeg veldig lyst å gå gode renn, slik at jeg får den selvtilliten. Jeg føler at de to ukene som kommer nå er viktige.

Hegle Svendsen har allerede tre individuelle VM-gull og har skumle planer om å sikre seg et fjerde under VM i Rupholding.

- Jeg har lyst å ta et individuelt gull. I tillegg har vi mål om å ta gull med stafettlaget vårt hvert år. Å vinne VM-gull i Rupholding er noe av det største du kan gjøre som skiskytter. Jeg tror det blir bra trøkk der.

29. februar starter verdensmesterskapet for skiskytterne.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.