- Podiet utenfor rekkevidde for Wiggins

Foto: Tim De Waele (©TDWSport.com)

Millar levner ikke tidligere lagkamerat Wiggins store muligheter i touren.

Bradley Wiggins er Team Sky og Storbritannias store sammenlagthåp under Tour de France.

Etter å ha forbløffet en hel sykkelverden under 2009-utgaven av Tour de Frnace, da den lange og elegante briten ble nummer fire, var forventingene skrudd opp i taket foran fjorårets tour.

Wiggins klarte på ingen måte å leve opp til britenes drøm om at han skulle bli den første britiske vinneren av Tour de France. 24. plassen var en ren og skjær katastrofe.

-Topp ti er realistisk
I år har Wiggins droppet giroen for å være best mulig forberedt til touren. Med seier i Criterium Dauphine er optimismen tilbake hos Wiggins og Sky. Den deles ikke av en annen brite, Garmins David Millar.

- Jeg ville ikke plassert han på podiet. Jeg tror at en topp 10 plassering er realistisk, noe han burde være meget fornøyd med, sier Millar til The Independente.

Kunne du tenke deg en Merida-sykkel? Delta i vår konkurranse!

Selv om Millar ikke har den store troen på Wiggins i touren er han imponert over Sky-rytterens kjøring i Dauphine.

- Seieren i Dauphine var overbevisende, en massiv seier. Men touren er mye hardere enn Dauphine og mange ryttere kommer til å være mye bedre. En femteplass er mulig, men podiet er utenfor rekkevidde, gjentar Millar.

- Når alt kommer til alt så vant han Dauphine, som er en klassiker. Dessverre er ikke Dauphine en ren indikator på Tour de France-formen. Så jeg håper han har hvilt og tatt det med ro.

Mener Sky er mer ydmyke
Før Wiggins byttet lag fra Garmin til Sky uttalte han at å kjøre for Garmin var som å spille for Wigan, mens Team Sky var som Manchester United. Det satt sinnene i kok hos Millar og hans lagkamerater i Garmin. Og de var ikke de eneste som mente at Team Sky var litt for aggressive i sin væremåte.

- I fjor ble det litt for mye av det gode. 2010 ga dem mye ydmykhet, noe de har tjent mye på. De har lært mange lekser og virkelig utviklet seg.

Så gjenstår det å se om Wiggins klarer å overgå Millars forventninger og oppfylle Team Skys drøm om en britisk Tour de France-vinner.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag