RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Paul Weaver (Nettavisen)

- Poker er et ferdighetsspill

Sist oppdatert:
Det fastslår en domstol i USA.

I 2006 ble to menn dømt til å betale 10.000 kroner i bot for brudd på Lotteriloven og straffelovens forbud mot gambling, etter en razzia mot pokerklubben «Bulen» på Askøy.

Samtidig slo retten fast at det er lovlig å spille poker med pengeinnsats i private hjem, forutsatt at innsatsen ikke er for stor.

Dette motsier nå en domstol i Pennsylvania i USA, som ifølge cardplayer.com behandlet en sak hvor en mann arrangerte små pokerlag i sin garasje.

- Retten mener at Texas Hold'em er et spill hvor ferdighetene dominerer over tilfeldighetene. Derfor er dette ikke ulovlig gambling under Pennsylvania-lovene, konstaterte dommer Thomas James i Columbia County.

Dommen gjelder kun i Columbia og Montour i Nordøst-Pennsylvania, men vil kunne danne presedens i senere saker andre steder i USA.

- Dette er helt klart et skritt i riktig retning, sier «Mr. Poker» i Norge, Frode Fagerli, til Nettavisen.

Fagerli driver Norges største diskusjonsforum for poker.

- Er Poker-Norge klar for å ta opp denne kampen på nytt?

- Vi har ikke lenger noe operativt pokerforbund. Det er heller ingen som går i bresjen for å få til en endring. Så jeg tror dessverre ikke vi får noen lovendring i Norge de nærmeste årene. Men det er lov å håpe, sier Fagerli.

Les flere pokersaker her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere