Gå til sidens hovedinnhold

- Pokerlaget var ulovlig

Bergensavisen står fast på sin historie om at pokerlaget i Bergen var ulovlig.

- Det er flere faktorer som i sum gjør at vi har funnet denne saken journalistisk interessant, sier BAs sjefredaktør Anders Nyland til Nettavisen.

- For det første er Marco Elsafadi en svært kjent profil i Bergen. Han har gjort seg kjent gjennom idretten og gjennom forebyggende barne- og ungdomsarbeid. Elsafadi har yndet å fremstille seg selv som en slags moralens vokter, opptatt av å lære ungdom som har fått en vanskelig start i livet viktigheten av etikk, moral og lovlydighet.

Det var BA som tirsdag skrev om at flere idrettsprofiler i Frøya brukte klubbhuset til å spille poker.

Les: Her spiller sportsprofilene poker

Onsdag fulgte avisen opp med et intervju hvor Marco Elsafadi sto fram som den ansvarlige.

Les: Henges ut for lovlig pokerspill

- BA har ikke primært ønsket å sette et kritisk søkelys på poker. Men når en som har slått seg opp på å snakke om moral, verdier og redelighet bryter loven (ifølge våre kilder) og samtidig «låner» et lokale uten tillatelse, mener Bergensavisen at det er interessant, fordi det avdekker et stort sprik mellom liv og lære, sier Nyland.

Nettavisen fulgte opp Bergensavisens saker med en artikkel om at pokerlaget slik Elsafadi beskriver det, i motsetning til hva BA mener, er lovlig.

Dette ble begrunnet med Midhordland tingretts dom i Askøysaken i 2006, hvor tingretten spesifikt uttalte at vennelag med inntil 500 kroner i innsats må regnes som lovlig.

BA-redaktør Nyland reagerer på Nettavisens fremstilling, og sier at deres juridiske kilder har en annen oppfatning.

- Vi var selvsagt kjent med den dommen fra 2006 som Nettavisen legger til grunn for sin artikkel, men våre kilder har åpent bekreftet at det omtalte pokerlaget var av en slik karakter at det ikke kan anses lovlig ut fra innholdet i den aktuelle dommen. Både Lotteritilsynet og juridisk ekspertise ved Universitetet i Bergen bekrefter overfor Bergensavisen at dommen fra 2006 ikke kan brukes for å slå fast at det mye omtalte pokerlaget var lovlig, argumenterer Nyland.

Marco Elsafadi har for øvrig lagt seg flat for kritikken og uttalt at han ikke vil invitere til flere pokerlag i Frøyas klubbhus.

Reklame

Black Week: Her får du oversikt over alle salgene