RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Pokerofre har skylden selv

Foto: www.betsson.com
Sist oppdatert:
Norges pokerdronning mener de som taper penger på poker bare kan ha det så godt.

19 år gamle Annette Obrestad ble mandag tidenes yngste verdensmester i poker. Obrestad gikk helt til topps i No Limit Hold'em-turneringen i London og vant 11,3 millioner kroner.

Etter dette har hjelpelinjen for spilleavhengige opplevd et rush av pokerspillere som ber om hjelp.

Obrestad mener imidlertid de som taper mye penger på poker, bare har seg selv å takke.

- De satser mer enn de har råd til å tape. Plutselig har de ikke mer igjen og tenker at de skal vinne pengene tilbake. Så skaffer de seg penger til å satse fra andre og gjør akkurat det samme om igjen. Det er jo deres egen feil, de kan bare ha det så godt, sier hun i programmet Bergestuen Direkte på Kanal 24.

Kanal 24: Hør hele intervjuet her

Flere sliter med poker
Hos hjelpelinjen for spillavhengige har nettpoker blitt det mest omtalte spillet etter at mange av de tradisjonelle spillautomatene er blitt fjernet.

Hjelpelinjen regner med at antall henvendelser i forbindelse med nettpoker skal øke i år.

- Vi har hatt rundt 110 samtaler så langt i år, sammenlignet med 126 til sammen i hele fjor, sier sosionom ved hjelpelinjen Magnus Eidem til Nettavisen.

Annette vant – de fleste taper
Det finnes flere typer poker på nett, både med og uten penger involvert.

Den nye norske verdensmesteren sier at hun har gått i pluss fordi hun lærte seg spillet før hun begynte å blande inn pengene.

- Da jeg begynte, spilte jeg ikke om penger, men for å lære meg spillet. Etter hvert har jeg satset mye, men jeg har vunnet mer enn jeg har satset, sier Obrestad.

De fleste andre opplever imidlertid å gå i minus. Ifølge Kanal 24 taper mellom 90 – 95 prosent av dem som spille nettpoker penger.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere