- Porto slår ut Man Utd

Foto: SCANPIX/REUTERS/Javier Garcia

- Vi er nødt til å være optimistiske, med tanke på vår hjemmestatistikk, mener Sir Alex Ferguson før møtet med Porto. TV 2 Nettavisen tror United vinner, men ryker ut. Les våre tips og analyser her.

09.03.04 10:15

- Hvis du ser på europacupen denne sesongen, har alle hjemmelagene gjort det fantastisk bra, så jeg håper denne statistikken holder seg tirsdag kveld, sier sir Alex Ferguson foran Champions League-møtet med Porto på Old Trafford.

Porto vant den første kampen 2-1, noe som betyr at Manchester United går videre med 1-0 eller tomålsseier i sin 150. kamp i Europas gjeveste klubbturnering.

Her er lagenes statistikk og TV 2 Nettavisens tips i kveldens åttedelsfinaler:

Manchester United - Porto (1-2)
Old Trafford
TV 2 Nettavisens tips: 3-2 (Porto videre på bortemålsregelen)
Lagene har møtt hverandre fem ganger tidligere. Manchester United er ubeseiret på hjemmebane mot portugisiske lag, mens Porto har tapt alle sine seks bortekamper mot engelske klubber. Men fjorårets UEFA-cupvinner har faktisk ikke tapt en kamp siden de tapte 1-3 for Real Madrid 1. oktober i fjor.

TV 2 Nettavisen tror Manchester Uniteds problemer i midtforsvaret, samt Portos fabelaktige form, gjør sitt til at portugiserne klamrer seg til en plass i kvartfinalen.

Manchester United har nådd kvartfinalen de sju siste årene, men ikke vunnet siden 1999. Når laget kvartfinalen også i år, tangerer de rekorden på åtte strake kvartfinaleopptredener, som Borussia Mönchengladbach satte på 1970-tallet.

Roy Keane er suspendert, etter at han ble utvist for overtramp mot Vitor Baia i forrige møte mellom lagene. Quinton Fortune og Paul Scholes er et gult kort unna suspensjon. Ole Gunnar Solskjær er med i Uniteds tropp - les mer her.

Chelsea - Stuttgart (1-0)
Stamford Bridge
TV 2 Nettavisens tips: 2-0 (Chelsea videre)
Chelsea har holdt nullen i sine fire siste Champions League-kamper, og er med det to kamper fra å tangere rekorden som Panathinaikos og Ajax satte i 1995/96-sesongen.

Chelsea vant den første kampen i dette oppgjøret takket være et selvmål av Fernando Meira. De har aldri tapt hjemme for tyske lag, mens Stuttgart aldri har vunnet borte mot engelske lag. I Fairs Cup i 1965/66 slo Chelsea 1860 München 1-0 og i Champions League i 1999/2000 slo de Hertha Berlin 2-0.

Stuttgart har aldri tidligere spilt i Champions League. Laget har to ganger tidligere spilt finale i en europacup, og tapt begge. Foruten tapet for Chelsea, tapte de også UEFA-cupfinalen mot Napoli i 1988/89.

Stuttgart har ikke klart å opprettholde høstens fantastiske form, og vi tror de vil slite mot Chelsea tirsdag kveld.

Tre spillere er ett gult kort unna suspensjon: Carlo Cudicini, Adrian Mutu hos Chelsea og Christian Tiffert hos Stuttgart.

Juventus - Deportivo La Coruna (0-1)
Stadio Delle Alpi
TV 2 Nettavisens tips: 2-0 (Juventus videre)
Disse lagene har møtt hverandre sju ganger i europeiske turneringer. Deportivo vant det forrige møtet 1-0, og går dermed videre til kvartfinalen dersom de klarer uavgjort eller bedre i kveld.

Dette er den fjerde strake sesongen hvor lagene møtes i Champions League. Fire av kampene har endt uavgjort, Deportivo har vunnet to ganger og Juventus én. To ganger har lagene spilt uavgjort i Torino.

"Den Gamle Damen" har imidlertid god statistikk om man ser på spanske motstandere generelt. På 21 hjemmekamper mot spanske lag, har Juventus bare tapt én gang. 14 ganger har de gått seirende av banen.

I fjor spilte Juventus seg fram til finalen, der de tapte på straffespark for AC Milan. Deportivo røk ut i det andre gruppespillet. De har som best klart en plass i kvartfinalen, noe de greide både i 2000/01- og 2001/02-sesongen.

Antonio Conte (Juventus) er suspendert, mens Deportivos Héctor, Diego Tristán, Noureddine Naybet, Víctor og José Emilio Amavisca blir suspendert dersom de får gult kort i kveldens oppgjør.

Begge lagene ligger på tredjeplass i hjemlig serie.

Lyon (Frankrike) - Real Sociedad (1-0)
Gerland
TV 2 Nettavisens tips: 2-1 (Lyon videre)
Lyon vant første kamp 1-0, etter et selvmål av Sociedads Gabriel Schürrer. Det var første gang Lyon har slått et spansk lag i en europacup. Det var for øvrig også Real Sociedads første hjemmetap på 24 kamper i Europa. Men spanjolene har ikke vunnet på sine fem siste kamper i Europa.

Real Sociedad har nådd kvartfinale i en europacup to ganger. Første gang tapte de i semifinalen i serievinnercupen i 1982/83, forrige gang tapte de for Stuttgart i kvartfinalen i 1988/89.

Lyon, som leder den franske ligaen, har historisk sett ikke markert seg så sterkt i Europa. Det beste resultatet kom helt tilbake i 1963/64, da de kom til semifinalen i cupvinnercupen. I 1998/99 kom laget til kvartfinalen i UEFA-cupen.

Lyons Anthony Reveillère og Sociedads Xabi Alonso og Gabriel Schürrer blir suspendert om de får et gult kort i kveldens kamp.

Hva tror du om kveldens kamper? Si din mening i kommentarfeltet under.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag