RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Portrett? Nei, takk!

Foto: Kristoffer Øverli Andersen (Scanpix)
Sist oppdatert:
Nye toner fra superpopulære Petter Northug.

- Det er mye mas. Mer enn noen gang! Interessen for ski økte plutselig etter sommerferien, sier Petter Northug til Adresseavisen.

Åpenbart er ikke skistjernen fra Meråker den eneste som har merket det:

- Jeg har merket det. Fatter'n og trener Morten Aa Djupvik har gjort det samme, forklarer han og innrømmer at han «tidvis drømmer om å være mer anonym».

Dropper portretter
Det kan han imidlertid bare glemme.

Petter Northug er «hot», han er norsk og han er allemannseie i skinasjonen Norge etter prestasjonene forrige sesong. Et greit bevis er kanskje denne artikkelen, som blir skrevet SELV OM budskapet er at Petter vil ha mindre oppmerksomhet.

For det skjer neppe. Petter skal likevel gjøre et forsøk:

- Jeg stiller opp på ting som jeg ikke føler tar tiden vekk fra trening. Jeg har ikke tid til å si ja til portrettintervjuer, hvor vi sitter og prater i tre-fire timer. Det har jeg gått litt lei av og det tapper meg for energi, sier Northug til avisen.

Ikke bare Se og Hør
Sammen med kjæresten Rachel Nordtømme, har 23-åringen blitt en hyppig gjenganger i Se og Hør. Men henvendelse stanser ikke der.

- Det er også en del utenlandske, som tyske og franske. Men jeg kan ikke bruke en hel dag for å prate med dem, klargjør han.

Etter tre gull fra fjorårets VM i Liberec, er OL i Vancouver årets selvfølgelige mål.

Ny strategi
På veien dit er han nødt til å legge opp en ny mediestrategi sammen med landslagstreneren, pappa og manager John og medierådgiver Rolf Nereng. For presset vil bare øke og øke.

- Jeg skulle noen ganger ønsket at jeg var litt mer anonym. Men jeg må være glad for at jeg blir gjenkjent fordi jeg er god til å gå på ski. Jeg får jo være med på mye som jeg drømte om som liten, sier Northug til Adresseavisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere